НАБУ розслідує передачу АРМА Херсонської нафтоперевалки фірмі з магазину косметики
30.10.2019   //  

Національне антикорупційне бюро відкрило розслідування відносно посадовців Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) за фактом передачі Херсонського нафтоперевалочного комплексу в управління ТОВ «Вествайт Трейд».

Про це пише «Enkorr». За даними джерела видання, дані до реєстру досудових розслідувань внесені 23 жовтня під № 52019000000000939. Розслідування розпочато з ч.5 ст. 191 – привласнення або розстрата майна шляхом зловживання службовим становищем.

До зміни влади в Україні в 2014 році нафтоперевалка належала групі «СЄПЕК» Сергія Курченка. Після його втечі комплекс перейшла в управління державного «Підприємство із забезпечення нафтопродуктами», що напряму підпорядковується Міністерству енергетики.

26 липня Київський районний суд Одеси за клопотанням поліції передав арештований комплекс в управління АРМА. Черзе місяць без проведення відкритого конкурсу Агентство передало об’єкт в управління на 5 років ТОВ «Вествайт Трейд». Нині йде процес передачі управління комплексом від держпідприємства до приватної фірми.

Від «Наших грошей»

На початку жовтня АРМА не змогла продати майновий комплекс Херсонського нафтоперевалочного комплексу.є стартова ціна якого була 201,4 млн грн. Жоден учасник не сплатив гарантійний внесок в 10 млн грн. Комплекс виставлено на нові торги зі зменшеною на 20% стартовою ціною, аукціон заплановано на 18 листопада.

Компанія «Вествайт трейд» була створена у жовтні 2018 року. Нині її засновником і директором значиться В’ячеслав Авершин. Фірма зареєстрована Великій Васильківській у Києві.

За даними «Економічної правди», фірма ділить офісне приміщення з інтернет-магазином «Все для манікюру та краси», кав’ярнею, копіцентром, хімчисткою та сервісом, який ремонтує «все, що вмикається в розетку». Співрозмовник видання сказав, що фірма фіктивна, її відвідують дуже рідко.

44-річний В’ячеслав Якович Авершин прописаний в Остері Чернігівської області. В одному будинку з ним був прописаний Ігор Якович Авершин. Людина з таким ПІБ очолює «Імпорт транс сервіс», що належить власникам групи «Континіум» (ТМ «WOG») Степану Івахіву, Сергію Лагуру та дітям покійного Ігоря Єремеєва – Роману та Софії.

Договір АРМА з «Вествайт трейд» передбачає отримання щомісяця управителем 20% доходу від управління. Дохід Херсонської нафтоперевалки минулого року склав 27,78 млн грн.