Комунальників Кличка підозрюють у привласненні коштів на будівництві сходів на Пейзажній алеї за 90 мільйонів
30.10.2019   //  

Поліція і Генеральна прокуратура розслідують кримінальне провадження за фактом можливого заволодіння бюджетних коштів службовими особами ТОВ «Будсервіс 2» та КП «Інженерний центр» під час реконструкції сходів з Пейзажної алеї до урочища Гончарі-Кожум’яки у Києві за майже 90 млн грн. Про це написав Олександр Глазунов у виданні «КиевVласть».

Слідство встановило, що у 2017 р. КП «Інженерний центр» виконавчого органу Київради (КМДА) замовило «Будсервіс 2» реконструкцію сходів від провулку Десятинного до вул. Гончарної та благоустрою прилеглої території в межах пішохідної алеї до Андріївського узвозу за 31,35 млн грн.

У 2018 році КП «Інженерний центр» уклав з «Будсервіс 2» договір підряду на виконання додаткових будівельних робіт по цій реконструкції на 14,89 млн грн., а потім ще на 36,20 млн грн.

Проектні роботи здійснювало ТОВ «Архітектурно Реноваційна Група» за 1,49 млн грн. Загальна ж вартість проведених будівельних робіт склала 89,29 млн грн.

За даними правоохоронців, за результатами моніторингу інформаційних ресурсів в засобах масової інформації виявлено факти, які можуть свідчити про те, що реконструкцію провели не в повному обсязі, під час її проведення були використані неякісні матеріали, а будівельні роботи виконані за значно завищеними цінами.

18 вересня 2019 року Печерський райсуд Києва призначив проведення судової будівельно-технічної експертизи по реконструкції сходів від провулку Десятинного до вул. Гончарної та благоустрою прилеглої території в межах пішохідної алеї до Андріївського узвозу.

Наразі власником та керівником київського ТОВ «Будсервіс 2» вказано Марію Ромашову. У 2017-2018 рр. директором та засновником «Будсервіс 2» був Дмитро Поливода. За даними ЗМІ, у 2006 р. він був заарештований податковою міліцією Донецька за фактом можливого вчинення злочинів, передбачених двома статтями КК України – ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч.3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом). З 2010 р. про подальшу долю цього кримінального провадження нічого невідомо. Поливода також має адвокатську ліцензію.

З серпня 2016 року КП «Інженерний центр» очолює депутат Київради з фракції «Солідарність» Михайло Терентьєв.

Як повідомлялося, у 2018 році у Києві відкрили сходи з Пейзажної алеї на Поділ до урочища Гончарі-Кожум’яки та частину великого туристичного маршруту, який повинен був з’єднати Пейзажну алею з Аркою дружби народів.