«ЧАЕС» за 1 копійку замовила утилізацію мазуту бізнесменам, які займались опаленням
28.10.2019   //  

ДСП «Чорнобильська АЕС» Державного агентства з управління зоною відчуження 18 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «РЕИ Бровари» про послуги з утилізації мазуту з котельні за 1 коп. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Ціна угоди майже у 3 млн разів нижча за очікувану вартість закупівлі у 29 тис грн.

На тендер прийшли дві фірми – «РЕИ Бровари» із ціною 15 тис грн. і ПП «Юреко» із ціною 26 тис грн. Під час аукціону обидва учасники упали в ціні до 1 коп. Вінницький суперник «Юреко» британської компанії «Сільвірія Альянс» подав пропозицію на годину раніше від «РЕИ Бровари», тому його розглянули першим і відхилили через відсутність свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ і документу про повноваження підписанта.

Замовник уклав угоду з «РЕИ Бровари» на 1 коп., тому це не було помилкою фірми.

До 20 листопада 2019 року вона має зібрати й утилізувати 582 т топкового мазуту М-100, який зберігається в ємностях на території виробничо-опалювальної котельні «ЧАЕС».

Фірма «РЕИ Бровари» («reenergy») надає послуги у сфері поводження з небезпечними відходами. Нею володіє київський адвокат Геннадій Говоруха, якому належить ТОВ «РЕИ» і КП «Гребінківський комбінат комунальних послуг» з Миколою Панчуком.

Обидва були пов’язані з ТОВ «Фелікс Енерджи Груп», ТОВ «Фелікс Енерджи», ТОВ «Фелікс Трейд», ТОВ «ФТранс», ТОВ «Українська біогазова компанія», ТОВ «Втормаг», які займаються опаленням соціальних об’єктів і поводженням з відходами у Броварах.

Усього з 2018 року переможець виграв підрядів щодо різних відходів на 3,04 млн грн.