«Антонов» віддав паливний склад в управління рідній фірмі директора «Заводу 410 ЦА»
28.10.2019   //  

ДП «Антонов» ДК «Укроборонпром» 15 серпня уклало угоду з ТОВ «Паладіум Плюс» про управління паливним складом. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У лютому «Антонов» купив на «Прозорро.Продажі» склад паливно-мастильних матеріалів у Гостомелі потужністю до 100 тисяч тонн на рік за $1,60 млн, або 45,24 млн грн. Тепер він замовив послуги з операційного обслуговування його функціонування до кінця року.

У звіті про укладення договору напроти суми стоїть «не визначена». Однак вказано, що вартість послуг у липні-серпні визначається як різниця від розміру фактичних витрат «Паладіум Плюс» на утримання складу та розміром отриманого від клієнтів доходу.

Нагадаємо, у 2017 році «Антонов» уклав із цією фірмою угоду про зберігання авіапалива на тому складі без суми, а потім – дві угоди про поставку авіапалива на 34,30 млн грн.

Столичну фірму «Паладіум Плюс» зі статутним капіталом 1 тис грн. заснували у 2010 році Аліса Пак, Андрій Бутузов і Віктор Ганькевич – нинішній гендиректор ДП «Завод 410 Цивільної авіації» ДК «Укроборонпром».

У 2013 році засновниками фірми стали Віктор Ганькевич та його батько Володимир Ганькевич. А в 2016 році, за даними системи «YouControl», її переоформили на Едуарда Шкурка, відомого як начальник управління правової роботи того ж «Заводу 410 ЦА».

Зараз «Паладіум Плюс» записано на Костянтина Дергачова з окупованої росіянами Ялти в Криму, а директором є Алла Христинченко.

Дергачов через панамську «Тессон Консалтінг Корп.» володіє ДочП «Центр експертних досліджень», яке входить в «Асоціацію юридичних фірм України» разом із ТОВ «ЮФ «Ілляшев і партнери» Михайла Ілляшева і Марії Макодзеби. Також Дергачов з Автанділом Хачідзе значаться бенефіціарами ТОВ «Адлі», де підписантом є та ж сама Макодзеба.

На панамський офшор «Tesson Consulting Corp.» записане ще й ДочП «Центр правового консалтингу», котре надавало якісь юрпослуги банкрутуючому ПАТ «Сумихіпром».

Як писали «НГ» раніше, у 2018 році «Антонов» без торгів уклав дві угоди з ТОВ «ЮФ «Ілляшев і партнери» та одну угоду з АО «ЮФ «Ілляшев та партнери» про юридичні послуги кожна вартістю по 1 грн. Адвокатське об’єднання належить Михайлу Ілляшеву і депутату Київради Роман Марченко, якого торік виключили із «Самопомочі» за захоплення землі під Києвом, внаслідок чого фракція цієї партії в Київраді припинила своє існування.

Також «Ілляшев та партнери» надавали юридичні послуги згаданому «Заводу 410 ЦА» (детальніше про це читайте в новині «Оборонний завод заплатив юрфірмам Марченка і пов’язаній із заступником Богдана уп’ятеро більше від суми, яку вони мали стягнути»).