Благоустрій проспекту без тендеру виконає фірма з кримінальної справи
27.10.2019   //  

Комунальне підприємство «Міськзелентрест» (Одеса) 21 жовтня повідомило про укладання договору з ТОВ «Аксолітстрой» щодо закупівлю робіт з благоустрій зеленої зони Адміральського проспекту за 1,47 млн грн.

Про це пише видання «Монітор».

Замовлено роботи між вул. Суднобудівна та 5-та ст. Великого Фонтану в Одесі. Угода укладена без проведення тендеру і не оприлюднена в системі «Прозорро».

КП «Міськзелентрест» почало співпрацювати х «Аксолітстрой» в поточному році і вже уклало чотири угоди на загальну суму 3,9 млн грн.

Одна з закупівель закінчилася відкриттям кримінального провадження № 32018160000000058 про ухиляння від сплати податків ТОВ «Соттосервис». З матеріалів справи відомо, що в лютому «Міськзелентрест» провело торги на обслуговування системи авто поливу, в якому участь взяли «Соттосервис», «Аксолітстрой» та ТОВ «Техноенергобуд» із однаковими ціновими пропозиціями в 1,44 млн грн. Переможцем було визначено «Аксолітстрой». Але слідство встановило, що воно було пов’язане з іншим учасником – «Соттосервис»: мають одну адресу реєстрації, використовують спільний номер телефону, частина співробітників однієї фірми за декілька місяців до цього працювала в фірмі-конкуренті.

«Аксолітстрой» було зареєстровано в березні 2018 року, засновниками вказані одесити Руслан Душкін та Олександр Макаров, останній займає посаду директора. А Руслан Душкін здійснював технічний нагляд на об’єктах, де замовником було КП «Міськзелентрест».

Від «Наших грошей»

Власником «Соттосервис», яку правоохоронці вважають пов’язаною з «Аксолітстрой», вказані Кирил Галітовський та його син Сергій Галітовський. З моменту реєстрації в січні 2017 року фірма отримала замовлень на 52,93 млн грн., всі в Одесі. Тільки згадане КП «Міськзелентрест» уклало угод на 18,78 млн грн.

В вересні суд задовольнив клопотання прокуратури та призначив експертизу Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз Мінюста щодо капремонту стадіону одеської школи №41, вартість угоди по якій з «Соттосервис» склала 8,58 млн грн. ЗМІ вказують, що фірми Галітовських постійні партнери мерії в сумнівних закупівлях.