Постачальник російського обладнання поставить залізничникам реле на 20 мільйонів з переплатою
26.10.2019   //  

Філія «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» за результатами тендеру уклала низку угод з «Інтер Холд Трейд» щодо закупівлі електромагнітних реле з очікуваною вартістю 19,86 млн. грн.

Про це пише «Залізниця без корупції»

Тендер з купівлі 41-го виду реле був поділений на чотири лоти. У боротьбі за перемогу в усіх лотах брало участь тільки дві фірми: ТОВ «Інтер Холд Трейд» та ТОВ «Д.А. Будснаб». Вони майже одночасно подали свої пропозиції та й різниця в пропонованій вартості коливалась від 0,02% до 0,7%.

За результатами торгів по всім чотирьом лотам перемога дісталась «Інтер Холд Трейд». Таким чином фірма, яка була зареєстрована всього вісім місяців тому отримала контракт сумою в майже 20 млн. грн. До цього фірма вже перемагала в чотирьох тендерах загальною вартістю 2,7 млн. грн.

«Інтер Холд Трейд»  прописаний в Києві на вулиці Січових Стрільців, 37/41. За цією адресою зареєстровано понад 200 фірм. Власниками фірми   є Балабко Вікторія Василівна та Романов Максим Володимирович, обидвоє є мешканцями окупованого міста Донецьк.

Крім «Інтер Холд Трейд» Романов Максим керує ТОВ «Смарт Ексім», яке поставляло залізниці російське електрообладнання за завищеними цінами.

Також Романов у 2017-2018 р.р. був керівником у ТОВ «Бізнес Лайн Груп» та ТОВ «ТК-Авангард Плюс». Всі ці фірми, попри відсутність виробничих потужностей, являються активними постачальниками продукції для «Укрзалізниці».

Історія закупівель показує, що Романов керував фірмам і виводив їх у лідери замовлень залізниці, після чого переходив в іншу фірму.

Від «Наших грошей»

«Д.А. Будснаб» створене в грудні 2015 року і записане на Сергія Комарова з окупованого Хрустальне (раніше Красний Луч). За даними «Прозорро», фірма отримала від залізничників замовлень на 4,33 млн грн.