Харківські ринки переписали на пасинка Кернеса
25.10.2019   //  

Оксана і Родіон Гайсинські та Геннадій Кернес

Пасинок Харківського міського голови Геннадія Кернеса – Родіон Гайсинський, у вересні став власником кількох фірм, яким належить нерухомість відразу декількох ринків Харкова.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на дані Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Родіон Гайсинський став засновником ТОВ «Икс-Терминал», ТОВ «Бриан», ТОВ «Фірма АС», ТОВ «Смарад 2007», ТОВ «Джондир», ТОВ «Кейфил», ТОВ «Фарнад», ТОВ «Лабарт» та ТОВ «Фонтен». В більшості випадків пасинок міського голови Кернеса був внесений до списку засновників 25 вересня.

ТОВ «Икс-Терминал» належить нерухомість на ринку біля станції метро «Холодна Гора» біля автобусного терміналу.

ТОВ «Бриан» належить земля та будівлі біля станції метро «Героїв Праці» в Харкові поряд з колишньою територією радіо-ринку. Директоркою цієї фірми є Олена Соркіна. Вона ж є директоркою фірми, якій належить «Сказочний дім» у парку Горького.

Біля тієї ж станції метро «Героїв Праці» володіють нерухомістю ще дві фірми Гайсинського ТОВ «Фірма Ас» та ТОВ «Фонтен».

У останній партнерами Гайсинського є Артур Кашаєв та Валентина Поліщук, а у фірмі «Ас» – Артур Ганжерлі.

ТОВ «Смарад 2007» володіє приміщенням ринку біля станції метро «23 серпня». Співзасновником цієї фірми також є Станіслав Двоскін. Він був разом з оточенням Кернеса у фірмі «Триумф-Буд», що володіла приміщеннями Центрального ринку.

Крім того, зараз нерухомість Центрального ринку належить ТОВ «Фарнад» Гайсинського. Співзасновниками цієї фірми є ПП «Дактифс» Владислава Ткаченка, ПП «Ангомар» Анастасії Ткаченка та Олени Матвєєвої (обидві доньки колишнього голови Облспоживспілки Вячеслава Близняка, завдяки якому ринки й опинилися у оточення Кернеса), ПП «Бо-С» Сергія Болдирєва.

Всі ці засновники й у ТОВ «Джондир», якому належить нерухомість на ринку біля станції метро «Тракторний завод», а також ТОВ «Кейфил». Остання фірма володіє Кінним ринком біля станції метро «Захисників України» (кол. Площа Повстання»). Директором підприємства є Олександр Матвєєв.

Також варто відзначити, що з Віктора Довгого на Оксану Гайсинську переписали ТОВ «Кронос-Плюс», якій належить нерухомість ресторану «Нікас».

Нагадаємо, що пасинок Кернеса має фірму «Inter Tech Praha s.r.o.» у Чехії разом донькою директора Департаменту будівництва та шляхового господарства, голови цього Департаменту Володимира Чумакова.

Кернес жодного разу не вносив до декларації Оксану Гайсинську і стверджував, що не має цивільної дружини.

В 2017 році нерухомість харківських ринків переписали на фірми де засновником були Віктор та Олена Долгій. «Наші гроші з Денисом Бігусом» повідомляли, що ці люди шукали роботу у Харкові, а потім переїхали до Ізраїлю.