«СЕТАМ» уклав рамкову угоду із п’ятьма оцінювачами, викинувши решту п’ять
22.10.2019   //  

ДП «СЕТАМ» 10 жовтня уклало рамкову угоду з п’ятьма компаніями про послуги з оцінки майна до кінця 2019 року. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На тендер щодо 170 послуг з оцінки майна очікуваною вартістю 500 тис грн. прийшло десять фірм. Замовник допустив до аукціону і визнав переможцями лише п’ять фірм:

  • ТОВ «Гарант-Експертиза» із ціною 250 тис грн., або 2 500 грн. за послугу;
  • ТОВ «Експертно-консультаційний центр» із ціною 349 тис грн., або 3 490 грн. за послугу;
  • ТОВ «Фінансова будівельна компанія «Фіско» із ціною 355 тис грн., або 3 550 грн. за послугу;
  • ТОВ «Експертна служба України» із ціною 427 тис грн., або 4 270 грн. за послугу;
  • ТОВ «РМ Консалтинг» із ціною 480 тис грн., або 4 800 грн. за послугу.

У відкритих джерелах ціни на оцінку майна починаються від 1 тис грн. за типові квартири і земельні ділянки, тоді як оцінка для суду, комунального чи нетипового майна дорожча.

Відтепер і до кінця року замовник за потреби в таких послугах буде проводити відбори для закупівлі за рамковою угодою, де змагатимуться між собою саме ці п’ять фірм.

П’ять інших фірм відхилили через невідповідність вимогам тендерної документації.

ТОВ «Незалежна експертна оцінка «Експерт» не надало договір за 2017-2019 роки про надання послуг, які є предметом закупівлі, з підтвердженням актами прийому-передачі.

ТОВ Консалтингова фірма «Острів», ТОВ «Адвайзорі та ресьорч» і ТОВ «Оціночна фірма «Де Візу» не надали жодних документів на підтвердження наявності трудових відносин з оцінювачем(ами), а ФОП Перевай Володимир Сергійович надав цивільно-правові угоди, що суперечило вимогам тендеру. Крім того, «Де Візу» не принесла довідку про напрями і спеціалізації (в т. ч. земельних ділянок), за якими має право здійснювати оцінку майна.

«Експертно-консультаційний центр» і «Експертна служба України» пов’язані між собою.

Столичний «Експертно-консультаційний центр» зараз належить директору Володимиру Антонову з Києва. Однак раніше засновником був колишній директор Валерій Бондар, а до того – Олександр Губерський та колишній директор Максим Губерський.

Столичною «Експертною службою України» володіє і керує Євген Душинський, який заснував ТОВ «Українська експертна група» зі згаданим Володимиром Антоновим. При цьому згаданий Максим Губерський зараз працює в «Експертній службі України».

Київська «Гарант-Експертиза» належить киянам Едуарду та Вадиму Пєчковським.

Засновником та директором київської «ФБК «Фіско» є місцевий житель Олег Рябченко.

Власником київської «РМ Консалтинг» є киянин Володимир Приходько, а директором – адвокат Руслан Пипко. Вона взяла на субпідряд з оцінки землі ПП «Консалтингова група «Арго-Експерт» Миколи Коміни, директором якого є Мирослав Романюк.