«Укргазвидобування» через півроку засвітило угоди зі швейцарцями на третину мільярда
21.10.2019   //  

АТ «Укргазвидобування» 23 вересня оприлюднило звіти про укладення у квітні-травні договори з ТОВ «Везерфорд Україна» про послуги щодо видобування газу на загальну суму $12,34 млн, або 331,93 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На поточний рік замовили сервісні послуги по кріпленню обсадних колон та хвостовиків з допомогою високогерметичних пристроїв секційного кріплення і підвісок на $10,80 млн, або 291,72 млн грн. Ще $1,54 млн., або 40,21 млн грн. піде на похило-скероване буріння: $173 тис – свердловини №88 Західно-Соснівського родовища, $646 тис – свердловини №52 Безпалівського родовища, $723 тис – свердловини № 125 Машівського родовища.

Закупівлі провели без торгів, пославшись у протоколі на пункт Регламенту про послуги, які мають значний вплив на досягнення стратегічних цілей. Тендерний комітет дозволив не публікувати договори у «Прозорро» на прохання начальника відділу бурових сервісів.

Київське підприємство «Везерфорд Україна» представляє в Україні швейцарську компанію «Weatherford International Ltd», яка значиться його кінцевим бенефіціаром. Засновниками вказані кіпрська «Везерфорд Глобал Продактс Лімітед» і вірґінська «Присіжн Енерджі Сервісез (БВІ) Лтд.», пов’язані із самою «Weatherford International». Із липня 2016 року директором є Наталія Рудевич, а до неї керівниками були Дмитро Солнишкін (також керував ТОВ «Шлюмберже Сервісез Україна») і Віталій Мельник.