Чому АМКУ не називає Укрзалізницю монополістом та скільки пасажири платять за страховку (додано)
21.10.2019   //  

Автор публікації – колишня держуповноважена АМКУ Агія Загребельська.

(додано повідомлення “Укразалізниці”)

Антимонопольний комітет 3 жовтня 2019 року надав АТ «Українська залізниця» обов’язкові для розгляду рекомендації щодо конкурсного відбору компанії, яка буде страхувати пасажирів від нещасних випадків на транспорті. Для більшості новина пройшла незрозумілою та незаслужено непоміченою. Адже в деталях цього рішення заховався не один диявол.

  1. Чому УЗ страхує пасажирів та хто за це платить?

Відповідно до закону особисте страхування від нещасних випадків на транспорті є обов’язковим видом страхування. Постановою Уряду визначено максимальні розміри страхового платежу для залізничних пасажирських перевезень, залежно від маршрутів:

для міжобласних та міжміських – до 1,5% від вартості проїзду;

міжнародного сполучення – до 2%;

приміського сполучення – до 3%.

Станом на сьогодні, відповідно до інформації на сайті УЗ, пасажирів страхують дві компанії:

у поїздах філії «Пасажирська компанія» – СК «Арсенал Страхування» з розміром платежу 0,17% від вартості проїзду;

у поїздах філії «УЗШК» – ПАТ СК «Інтер – Поліс» (пов’язана з УЗ відносинами контролю) з розміром платежу 0,12%.

Тобто згідно з чинними законодавством України кожен з пасажирів УЗ повинен в будь-якому випадку бути застрахований від нещасних випадків. Та вартість послуг страхової закладено у вартість квитка.

  1. Скільки заробляють на цьому страхові компанії.

Відповідно до даних АМКУ:

Рік Страхові платежі,

млн грн

Страхові відшкодування
млн грн % від платежів
2016 85,3 4,8 5,63
2017 86,2 4,7 5,45
2018 101,0 4,0 3,96

 

Очевидно, що для страхової компанії це не є високоризикованим видом страхування та навпаки є достатньо прибутковим. Навіть попри те, що за тією ж постановою Уряду, якщо страхові виплати менше страхових платежів, до 50% зазначених сум страхові компанії відраховують Укрзалізниці.

Зрозуміло, що страхові компанії повинні були б змагатись між собою за укладення таких договорів з УЗ.

  1. Як Укразалізниця намагалась провести конкурс з відбору страхової компанії

Наприкінці 2017 р. АТ «Укрзалізниця» створило комісію для проведення відкритого конкурсу з відбору страховика та підвищено розміри страхових платежів до максимальних за постановою, а саме:

для міжобласних та міжміських – більш ніж у 8 разів: з 0,17% до 1,49% від вартості проїзду;

міжнародного сполучення – більш ніж в 12 разів: з 0,16% до 1,99%;

приміського сполучення – більш ніж в 17 разів: з 0,17% до 2,99%.

Відповідно до конкурсної документації перемогу мала отримати компанія, яка запропонує вищу комісійну винагороду та візьме на себе зобов’язання сплати більшу частини відрахувань на користь УЗ в якості премії за безпеку перевезень. Тобто з передбаченого суттєвого підвищення розміру страхових платежів, УЗ мала офіційно отримати свій гарантований грошовий профіт. А змагатись страхові повинні були тим, хто більше цієї грошової винагороди УЗ запропонує.

При цьому конкурсною документацією було передбачено мінімальний рівень таких відрахувань/винагород – 15%.

В майбутньому Укрзалізниця прийняла рішення ще збільшити рівень своєї винагороди, враховуючи, що зі 112,8 млн. застрахованих пасажирів, страхових випадків було тільки 96.

24.01.2018 АТ «Укрзалізниця» оголосило конкурс з відбору страховика, що надаватиме послуги з обов’язкового страхування пасажирів від нещасних випадків на транспорті.

14.02.2018 конкурс відбувся. За результатами конкурсу та проведених після нього переговорів щодо збільшення рівня винагороди УЗ, остання визнала ПрАТ «Українська пожежно-страхова компанія» переможцем конкурсу, але результати так і не затвердила.

В грудні 2018 року, АТ «Укрзалізниця» повідомило, що результати конкурсу не були затверджені у зв’язку з тим, що термін дії конкурсних пропозицій сплив.

  1. АМКУ vs УЗ: в чому Комітет бачить ознаки порушення

22 листопада 2018 року до АМКУ звернувся із заявою про порушення законодавства АТ «Укрзалізниця» під час конкурсного відбору страхової компанії для здійснення обов’язкового страхування пасажирів від нещасних випадків на транспорті один з учасників конкурсу – ПрАТ «СК «Рідна».

За заявою Комітет почав перевірку. В рамках перевірки, у зв’язку з виявленням ознак порушення в діях УЗ,  державний уповноважений ініціював відкриття розслідування у справі. Розпочату справу на розслідування голова комітету передав собі.

Справа була розпочата з підстав того, що, на думку АМКУ, Укрзалізниця як орган управління процесом перевезень пасажирів, вчинив антиконкурентні дії, які призвели або можуть призвести до недопущення, усунення, обмеження чи спотворення конкуренції.

АМКУ побачив ознаки такого порушення у наступних діях УЗ:

встановлення базового критерію розміру страхового платежу наближеного до максимального, що не дозволяло страховим конкурувати між собою в цій частині;

надання змоги страховим конкурувати між собою лише двома показниками: комісійна винагорода та премія за високий рівень безпеки, які сплачувались УЗ та повинні були бути не менше 15%;

відсутність нормативно закріплених термінів, протягом яких УЗ має затвердити рішення про переможця.

  1. Чи зловживала УЗ своїм монопольним становищем?

Чи вчиняла б так УЗ, якщо б діяла на конкурентному ринку? Якщо була б вимушена конкурувати з іншими перевізниками в тому числі ціною квитка, яку можна було б зменшити за рахунок зменшення вартості страхових послуг, що в неї включені? Чи намагалась би вона збільшити свої прибутки за рахунок маніпуляцій зі страховими платежами, що відображаються на гаманцях споживачів?

В умовах здорової та чесної  конкуренції навряд чи.

Отже така поведінка УЗ не була б можливою в умовах конкуренції, та стала реальною завдяки монополії.

Можливо АМКУ слід було кваліфікувати дії УЗ саме як ознаки зловживання монопольним (домінуючим) становищем? І тоді, Укрзалізниці б загрожував штраф до 10% доходу (виручки) за попередній рік?

Адже в рамках того порушення, яке АМКУ інкримінував УЗ, покарання у вигляді штрафу не передбачено. Максимум негативного, що зможе зробити Комітет проти УЗ в цій справі – зобов’язати провести конкурс.

Також з причин того, що АМКУ кваліфікував дії УЗ саме як антиконкурентні дії органу управління та контролю, а не як зловживання монопольним становищем, пасажири та страхові компанії не будуть мати право на відшкодування шкоди, спричиненої порушенням, в подвійному розмірі.

Сама «Укрзалізниця» не оцінила таку щедрість АМКУ. Та в публічній площині фактично звинуватила АМКУ у задовгому розгляді справи. Так, за інформацією УЗ вони більше року разом з пасажирами чекали рекомендації від АМКУ. Тепер, працюють над критеріями відбору страховка для проведення конкурсу та обіцяють врахувати рекомендації АМКУ під час його проведення.

Агія Загребельська

Після оприлюднення цієї публікації АТ «Укразлізниця» надіслала «Нашим грошам» листа зі своїми поясненнями ситуації:

Оскільки договори зі страховиками за результатами конкурсу з відбору страховика пасажирів від нещасних випадків на залізничному транспорті не були укладені і результати конкурсу не були затверджені правлінням компанії, а отже страхові наслідки залишилися незмінними, пасажирам не завдано жодної шкоди та не спричинено збитків.

«Висновки колишньої держуповноваженої АМКУ щодо порушеної теми дещо перебільшені. Керівництво компанії ще до розгляду скарги одного з учасників конкурсу в АМКУ вбачало ризики порушення умов конкуренції, що стало однією з підстав для рішення не затверджувати результати конкурсу у 2018 році.  У ході розгляду скарги Укрзалізниця конструктивно співпрацювала з АМКУ для об’єктивного висновку», – розповів директор з правових питань та майнової політики АТ «Укрзалізниця» Артур Резнік.

Він нагадав, що до сьогодні страхування пасажирів на залізничному транспорті здійснюється за договорами, що діють з 2016 року, і відтоді розмір страхових платежів не переглядався.

Артур Резнік наголосив, що рекомендації АМКУ стосовно конкурсу з відбору страховика пасажирів від нещасних випадків на залізничному транспорті Укрзалізниця  обов’язково врахує, зокрема у критеріях вибору страховика, які зараз розробляє товариство.