ДСНС без торгів відписала 29 мільйонів на рятувальні снігоболотоходи «Богун»
20.10.2019   //  

Управління забезпечення Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби з надзвичайних ситуацій 10 жовтня уклало угоду з ТОВ «Квадро Інтернешнл» про поставку всюдиходів на 28,80 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять десять повнопривідних снігоболотоходів «Богун» по 2,88 млн грн.

Універсальний транспортний засіб розрахований на шість осіб, зокрема двох потерпілих на ношах. Він буде оснащений кузовом, спеціальним звуковим сигнальним пристроєм, світлодіодними фарами і стробоскопами, відеореєстратором з камерою заднього огляду, монітором і GPS-навігатором, радіостанціями, гідрокостюмами, обігрівачем, бензопилою, мотузками, лебідкою, світлодіодними акумуляторними ліхтарями, аптечкою, каністрами, вогнегасниками, акумулятором, причепом, ношами, інструментами, запчастинами тощо.

Гарантійний строк за договором складає рік, а за специфікацією – рік або 200 мотогодин.

У березні 2019 року «Квадро Інтернешнл» продала ДП «НЕК «Укренерго» подібні снігоболотоходи «Шерп Про» із причепами по 2,71 млн грн. У грудні 2017 року АТ «Укртранснафта» замовило їй один «Шерп Про» із причепом за 2,78 млн грн.

Закупівлю провели за переговорною процедурою через відсутність конкуренції. Згідно обґрунтування, Торгово-промислова палата не виявила інших вітчизняних підприємств-виробників снігоболотоходів, аналогічних «Богуну» за технічними характеристиками.

Раніше Управління тричі безуспішно намагалося закупити ці всюдиходи через відкриті торги. Однак перший тендер відмінили після відхилення виробника «Квадро Інтернешнл» із «Богуном» та його ж дилера ТОВ «Форум Груп Україна» з моделлю «Шерп Про», а на інші два тендери прийшов лише виробник «Квадро Інтернешнл» із ціною 29,10 млн грн.

Київська «Квадро Інтернешнл» належить мільйонеру Володимиру Школьніку, а також ТОВ «Форум Славутич» і ТОВ «Компанія з управління активами «Юніон Актив». Фірма «Форум Славутич» належить тому ж Володимирку Школьніку, Людмилі Созі, Ірині Ковирзановій, Тетяні Луцькій та кіпрським компаніям «Diamondcorp Limited» і «Dragon Capital Investments Limited». Засновниками «КУА «Юніон Актив» вказані Павло Цвєтков і ТОВ «Базис Прайд», що належить тому ж Павлу Цвєткову разом із Оленою Мущенко.

За даними російського реєстру, раніше Школьнік був партнером Сергія Самохвалова у ТОВ «Шерп» (Росія), яке також продає на своєму сайті снігоболотоходи «Шерп».