Фіскали зекономили чверть на комп’ютерах за 160 мільйонів
18.10.2019   //  

Державна фіскальна служба України 16 жовтня за результатами тендеру замовила ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Енглер» персональних комп’ютерів на 160,34 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Ціна угоди принаймні на чверть нижча від очікуваної вартості закупівлі у 220,00 млн грн.

До грудня поставлять 11 тис моноблоків HP ProOne 440 G5 23.8-inch Non-Touch All-in-One Bussiness PC з операційною системою Windows 10, мишею і клавіатурою по 14 577 грн.

На ринку ціни моноблоків HP ProOne 440 G5 у різних збірках починаються від 19 520 грн.

Гарантійний строк становить три роки з можливістю контролю на сайті виробника.

Допущеними конкурентами були ТОВ «Технології для бізнесу», ТОВ «Компанія Кит» і ТОВ «Едвансед Ком’юнікейшн Технолоджі», які активно торгувались із переможцем, та ТОВ НВП «Віт» і ТОВ «Уліс Сістемс», які взагалі не знижували ціну під час аукціону.

ТОВ «Глобал Інтегрейшн Груп» не допустили до аукціону за відсутність авторизаційного листа від виробника чи його представництва про партнерські відносини із зазначенням закупівлі, листа від них же про гарантію з таблицею авторизованих сервісних центрів у всіх обласних центрах України, крім Донецька і Луганська, та тендерного забезпечення.

Відхилена «Глобал Інтегрейшн Груп» оскаржила в АМКУ допуску до торгів переможця, «Технології для бізнесу», «Компанія Кит» і «Едвансед Ком’юнікейшн Технолоджі». Але адмінколегія не задовольнила скаргу, вирішивши, що ті не порушували умови тендеру.

Крім того, до торгів ТОВ «Смарт Техно» скаржилось в АМКУ на дискримінаційну вимогу надання висновку державної санепідемекспертизи на моноблоки, але замовник самостійно прибрав її з тендерної документації, тож адмінколегія відмовила в задоволенні скарги.

Київське «НВП «Енглер» належить директору Юрію Гречишкіну і Михайлу Каліткіну.