Помічник Бухарєва отримає 25 мільйонів за комплекси автофіксації порушень ПДР
17.10.2019   //  

Державне агентство інфраструктурних проектів України 15 жовтня уклало угоду з ТОВ «Українські системні інновації» про поставку комплексів автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху на 24,60 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять 30 програмно-апаратних комплексів автоматичної фото/відеофіксації правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху «Каскад 3» за ДСТУ 8809:2018 по 820 тис грн. за комплекс. Гарантійний строк експлуатації становить рік.

Вони вдень і вночі розпізнають номери України, ЄС, РФ, Білорусі, Молдови на швидкості до 240 км/год. на відстані 20-50 м на трьох смугах руху загальною шириною до 10,5 м.

У березні КП «Інформатика» замовило цій фірмі комплекси «Каскад» по 913 тис грн.

Як і тоді, закупівлю провели без торгів за переговорною процедурою через відсутність конкуренції. Згідно обґрунтування, наразі лише «Каскад» має сертифікат перевірки на відповідність засобу вимірювальної техніки Техрегламенту, тому це єдиний стаціонарний комплекс, який можна ввести в дію у складі Системи автофіксації порушень ПДР. Також «Каскад» має позитивний висновок державної експертизи у сфері технічного захисту інформації (КСЗІ), зареєстрований у Держспецзв’язку. Крім того, МВС протестувало і підтвердило сумісність комплексу «Каскад» із Системою автофіксації порушень ПДР.

Тендер щодо самої Системи автофіксації порушень ПДР (центру автоматизованої обробки інформації) на 205,00 млн грн. ще триває (див. «Чотири фірми раптово відкликали скарги з тендеру по автофіксації порушень ПДР за 205 мільйонів, заточеного під Cisco»).

Столичні «Українські системні інновації» належать киянину Віктору Смірнову і ТОВ «Інформаційне агентство Трафік Інфо», яким послідовно через ТОВ «Оллі Транс» і ТОВ «Оллі Інвест» володіють Катя Фокіна, Максим Хімченко і кіпрська компанія «Галаксус Ентерпрайзіз Лімітед». Максим Хімченко є автором патенту на «Комплекс відеофіксації транспортних засобів з розпізнаванням номерних знаків та перевіркою за пошуковими реєстрами «Відеоконтроль-Рубіж», який належить згаданій фірмі «Оллі Транс». Саме ці комплекси ДАІ закуповувала в «Оллі Транс» за часів президентства Віктора Януковича.

Також «Оллі Транс» володіє патентом на «Спосіб реєстрації руху транспорту» шляхом передачі даних з відеокамер і дорожніх сенсорів в Інтернет у режимі реального часу.

Директором «Українських системних інновацій» є Данило Сергійович Ферлій, який також керує ТОВ «Міжнародне агентство із захисту інтелектуальної власності та боротьби з піратством в кіберпросторі» того ж самого Віктора Смірнова та Олександра Горбенка.

Ферлій був позаштатним помічником нардепа від «Батьківщини» Владислава Бухарєва, якого президент Володимир Зеленський призначив головою Служби зовнішньої розвідки у червні 2019 року. Бухарєв обіймав цю посаду до вересня 2019 року, доки його не було призначено першим заступником голови СБУ – начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю (так званого «управління «К»).

Після Майдану 2014 року в. о. президента Олександр Турчинов призначив Бухарєва першим заступником голови СБУ – начальником головного управління по боротьбі з корупцією і оргзлочинністю центрального апарату СБУ. Там Бухарєв працював півроку до обрання нардепом. У 2007-2010 роках Бухарєв очолював податкову міліцію, Турчинов тоді був першим віце-прем’єром в уряді лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко.