Головний юрист звільнився з АМКУ, аби стати заступником гендиректора в «Укроборонпромі»
17.10.2019   //  

Заступником генерального директора державного концерну «Укроборонпром» Айвараса Абромавичуса з правових питань 17 жовтня став виходець з АМКУ Даніїл Федорчук. Про це повідомляється в реєстрі НАЗК.

13 жовтня Даніїл Федорчук подав до НАЗК декларацію про доходи за останній звітний рік у якості кандидата на посаду заступника гендиректора концерну «Укроборонпром».

Дещо раніше, 11 жовтня, Федорчук також оприлюднив декларацію перед звільненням з АМКУ, де займав посаду директора Юридичного департаменту.

Як раніше повідомляли «Наші гроші», Даніїл Федорчук входив до обмеженого кола представників Антимонопольного комітету з високими преміями та заробітними платами. Зокрема, упродовж минулого року отримував в середньому 59 тис. грн щомісячно.

Перед призначенням в АМКУ працював юристом у фірмі Integrites Руслана Бернацького, чоловіка екс-замміністра юстиції Наталі Бернацької.

Відзначимо, що звідти ж прийшов нинішній начальник відділу експертизи рішень Юридичного департаменту Комітету – Павло Логінов. Він працевлаштувався в АМКУ весною 2019 року.

У декларації, поданій напередодні призначення, Логінов зазначав, що у 2018 році отримав 676 тис. грн доходу за основним місцем роботи, яким було Адвокатське об’єднання «Інтегрітес», а також 533 тис. грн заробітної плати за сумісництвом – у ТОВ «Міжнародна юридична фірма “Інтегрітес”». Це компанії, зареєстровані в одному будинку та зі спільним контактним номером.

Крім того, Логінов працював юристом фірми «Aequo». У цій же компанії до призначення в АМКУ працювала державна уповноважена АМКУ Марія Ніжнік, яку називають кумою екс-замголови Адміністрації президента Порошенка Олексія Філатова. Записана на цивільну дружину Філатова Анну Бабич фірма «Aequo» була створена одразу після призначення Філатова в АП і відразу зайняла місце провідного представника компаній, яким потрібні рішення АМКУ щодо концентрацій. Голова АМКУ Юрій Терентьєв є однокурсником Філатова.