Головлікар лікарні №13 без тендерів уклав угоди зі своїм помічником на 3 мільйона
16.10.2019   //  

Комунальне некомерційне підприємство «Міська клінічна лікарня №13» Харківської міськради 10 жовтня за неконкуретною процедурою уклало угоди з Приватною виробниче-комерційною фірмою «Ретос» щодо розроблення кошторису та проведення ремонту на загальну суму 493 тис грн.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на дані системи «ProZorro».

Було укладено два Договори. Замовлено розроблення кошторису за 33 тис грн. та капітальний ремонт системи опалення і  системи водопостачання та водовідведення в поліклініці та терапевтичному корпусі стаціонару.

В серпні 2019 року лікарня вже укладала два подібні договори з фірмою «Ретос», але в жовтні договори були розірвані і укладені нові.

Загалом, «Міська клінічна лікарня №13» протягом 2017-2019 років уклала з приватною фірмою «Ретос» 32 договори на загальну суму в 3,4 млн.грн. Всі закупівлі були проведені по неконкурентній процедурі, без проведення аукціонів. За даними системи «ProZorro», фірма «Ретос» отримувала замовлення та підряди лише від 13-лікарні.

Головним лікарем міської клінічної лікарні № 13, починаючи з 1995 року, є Алла Бобейко. Також вона є депутатом Харківської міськради.

Власником та керівником приватної виробничо-комерційною фірмою “Ретос” є Олександр Володимирович Пулях. Він помічник депутата Харківської міськради  Алли Бобейко.

Лікарня Бобейко замовляла у фірми Пуляха, в тому числі, ремонт покрівлі, капітальний ремонт холодного та гарячого водопостачання, системи опалення та каналізації, ремонти кабінетів та коридорів на різних поверхах і т.д.