Криміналісти МВС за 3 мільйони замовили софт для ідентифікації людей за голосом
15.10.2019   //  

Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України 10 жовтня за результатами тендеру замовили ТОВ «Науково-виробнича компанія «Експерт» програмного забезпечення на 3,23 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять 5 програмних комплексів для ідентифікації за голосом та мовленням людини SIVE v.8.2 BASE розробки «Baltijos kompiuteriu centras» (Литва) по 646 тис грн.

Раніше «НВК «Експерт» уже продавала їх криміналістам МВС майже за такими самими цінами: у серпні 2018 року – по 642 тис грн., а в грудні 2017 року – по 647 тис грн.

Крім того, у червні 2018 року криміналісти МВС замовили цьому ж постачальнику дещо інші програмні комплекси SIVE v.8.2 VOICE Software Package по 540 тис грн.

Ліцензія на пакет оновлень діятиме рік, забезпечення виконання договору складає 5%.

Ціна нинішньої угоди на 0,6% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 3,25 млн грн.

Єдиним конкурентом із таким же литовським софтом було створене в травні 2018 року столичне ТОВ «Вестінтех» директора Андрій Больбот із Києва. За даними системи «YouControl», раніше засновником і директором суперника був киянин Дмитро Медуха.

Зараз київська «НВК «Експерт» належить киянці Тетяні Маляр і Карену Григоряну з Вірменії. Однак станом на 2012 рік цією фірмою під старою назвою «Юридична компанія «Київюрсервіс» володіли та сама Тетяна Маляр, Інара Поцілуєнко та Ілона Сігура.

Тетяна Маляр прописана за однією адресою з ТОВ «Компонент-Ком» Андрія Маляра.

У «Прозорро» переможець отримав підрядів Мін’юсту, МВС та ДБР на 42,64 млн грн.