Залізниця дозволила виробнику розіграти з своїм дилером поставку обладнання на 2 мільйона
14.10.2019   //  

Регіональна філія «Південно-західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» 2 жовтня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Трансбау плюс» на постачання обладнання для контролю залізничного руху вартістю 1,72 млн грн.

Про це пише «Залізниця без корупції»з посиланням на дані системи «Прозорро»

Згідно з тендерною документацією предметом торгів стало два види приймальних котушок:

– типу ПТ – 65 шт.;

– типу ПЕ – 30 шт.

Приймальна котушка є частиною автоматичної локомотивної сигналізації, яка відповідає за передачу показників сигналу світлофору в кабіну локомотива.

Єдиним конкурентом переможця на тендері було ТОВ «Апікс.».

Обидві фірми пропонували майже однакові ціни та подали тендерну документацію з різницею у півтори години. Обидві запропонували товар одного виробника, а сме учасника тендеру – «Трансбау плюс». Саме на його користь і була мінімальна перевага в вартості.

Крім того, «Апікс» не мало наміру вигравати тендер, адже половини з необхідних документів для участі в закупівлі фірма не надала. У тендерній документації відсутні: банківська гарантія, довідка про аналогічний договір, копії паспортів якості та інше.

Таким чином тендер було формально розіграно між виробником і його дилером.

Виробник та постачальник приймальних котушок «Трансбау плюс» прописаний у житловому будинку в місті Дніпро по вулиці Моніторній.

«Трансбау плюс» має спільний номер телефону з ТОВ «НВП “Екосинтез» та ТОВ «Агро-Еталон+», бенефіціаром якого являється Салай Євген Володимирович, що проживає в одному будинку зі Смоленською Ріммою Львівною. Остання є бенефіціаром ПАТ «Металургтрансремонт». Саме від даної фірми в тендерній документації «Трансбау плюс» є лист про підтвердження виконання договору на постачання аналогічної продукції.

«Трансбау плюс» належить Москвін Олегу Валерійовичу та Баканіну Олександру Германовичу, який являється чоловіком Баканіної Юлії Юріївни – екс-головного ревізора Державної аудиторської служби у Дніпропетровській області.

Хоча фірма і зареєстрована 9дев’ять  років тому, проте вона виконала лише два державні контракти у минулому році.

ТОВ «Апікс.» записане на Дмитра Снітка з Дніпра.