Фірма з порожнім архівом допомогла розіграти ремонт дороги в селищі за 2 мільйона
09.10.2019   //  

Новомиколаївське селищне комунальне підприємство «Варта» (Запорізька обл.)  планує замовити ТОВ «Топальянсбуд» капітальний ремонт дорожнього покриття на вул. Павла Маленка в смт Новомиколаївка вартістю 1,81 млн грн.

Про це пишуть «Наші гроші. Запоріжжя» з посиланням на дані системи «Прозорро»

Мають улаштувати основи та покриття з піщано-гравійних сумішей, розлити в’язкі матеріали, улаштувати вирiвнювальний шар з асфальтобетонної суміші, улаштувати покриття з гарячих асфальтобетонних сумішей, укріпити узбіччя гравійною (щебеневою) сумішшю.

Єдиним конкурентом переможця на тендері було ТОВ «Проект буд інвест» з дорожчою на 82, 6 тис. грн пропозицією. Варто зазначити, фірма подала на тендер лише статут, протокол про затвердження його нової редакції, виписку щодо реєстрації фірми, ліцензію та наказ про обрання директора. Усе інше – це були порожні архіви. Вказане може свідчити про відсутність у «Проект буд інвест» реального бажання перемогти у тендері.

Кропивницьке «Топальянсбуд» належить Роману Поворознюку. До цього фірма виграла лише два тендери загальної вартістю 618 тис. грн і обидва без конкурсу – від Запорізького титано-магнієвого комбінату та КП «Запоріжремсервіс».

ТОВ «Топальянсбуд» на вказаному тендері з ремонту дороги вказала, що орендує склад, частину техніки та замовляє послуги асфальту у ПрАТ «Запорізький асфальтобетонний завод». Ще частину техніки фірма буде орендувати у ТОВ 2Авто-строй2.

Варто додати, техніку у ТОВ «Авто-строй» для підрядів також орендує інший дорожній підрядник з Кропивницького ТОВ «Юнія-транс» (з підрядами на 67 млн грн). Окрім цього, ТОВ «Топальянсбуд» та ТОВ «Юнія-транс2 мають спільних робітників: Гайка Григоряна, Артема Авдаляна та Артема Джалалова.

Київське ТОВ «Проект буд інвест» належить Світлані Андрієвській. Фірма брала участь у десяти тендерах і не виграла жодного. У шести випадках вона подавала порожні архіви.