Фірма з 7 будівельниками добудує онкодіспансер та встановить томографи за 195 мільйонів
06.10.2019   //  

Департамент житлово-комунального господарства Полтавської облдержадміністрації має намір укласти угоду з ТОВ «Оконіка» на реконструкцію з добудовою кабінету магнітно-резонансної томографії і комп’ютерної томографії для Кременчуцького онкодиспансеру вартістю 194,52 млн грн.

Про це написала Тетяна Донченко в виданні «ТелеграфЪ».

За умовами тендерної документації, кабінет КТ-МРТ Кременчуцького обласного онкологічного диспансеру по вул. Лікаря Богаєвського, 60-Б має бути зданий до 20 квітня 2020 року. Виконавець має виконати не тільки будівельні роботи, але облаштувати кабінет необхідними апаратами КТ та МРТ.

Переможець тендеру має забезпечити гарантійний термін на кабінет – 10 років.

«Оконіка» зареєстроване у с. Войнівка Олександрійського району Кіровоградської області. Має 12 видів діяльності, основний з яких –  «Виробництво будівельних виробів із пластмас». Директор фірми – Андрій Щербак. Він разом з Аллою Шипіловою є кінцевими бенефіціарними власниками фірми – обом належить по 50% капіталу. Обидва бенефіціари зареєстровані у м. Донецьку.

«Оконіка» стабільно співпрацює з бюджетними замовленнями, проте раніше не мала таких коштовних замовлень. В минулому році її виручка від держпідрядів склала 5,78 млн грн.

У тендерній пропозиції «Оконіка» вказано сім працівників, які будуть задіяні на виконанні комплексу робіт з реконструкції та обладнання медкабінету: начальник виробництва, майстер зміни, майстер виробництва, слюсар-будівельник і три монтажники-складальники  металопластикових конструкцій. У  той же час, технічні вимоги до тендерної документації включають 1966 видів лише будівельних, опоряджувальних робіт та робіт з благоустрою. Наприклад, розробка ґрунту бульдозером; роботи з улаштування стін, покрівлі, підлоги; прокладання водопроводу, каналізації, мереж електропостачання, повітропроводів; монтаж опалення – список можна продовжувати. До переліку входить і монтаж обладнання – апаратів комп’ютерної томографії та магнітно-резонансної томографії, встановлення серверів, телемедіа, системи керування чергою; програмне забезпечення.

Разом із тим, у тендерній пропозиції переможця (у довідці від 2.09.19 року) вказано, що залучати субпідрядні організації «Оконіка» не планує. Як досвід виконання аналогічного договору фірма вказала капремонт Будинку дитячої та юнацької творчості у Кременчуці.

Конкурентом на торгах було ТОВ «Агроімпульс 2016». Воно подало документи про наявність 16 працівників, але серед них жоден не мав стосунку до встановлення медобладнання.

Також замовник не виписав конкретних вимог до апаратів МРТ та КТ та не оприлюднив проектно-кошторисну документацію по іншому медичному обладнанню.

ТОВ «Агроімпульc 2016» належить Павлу Черевишному Зіньківа Полтавської області. З моменту реєстрації у вересні 2016 року фірма отримала замовлень на 99, 76 млн грн.