СБУ вирахувала, що на ремонтах розбомбленої Балаклії «відкат» мерії становив 20-30%
03.10.2019   //  

Правоохоронці підозрюють посадовців Балаклійської міської ради Харківської області в організації схеми розкрадання бюджетних коштів через замовлення робіт ФОП по завищеним цінам.

Про це написав «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на ухвалу Балаклійського районного суду.

Кримінальне провадження № 12018220190001000 розслідує поліція. Ще рік тому Управління СБУ в Харківській області передали матеріали щодо виявленої схеми. Для неї використовувалися фізособи підприємства, які без укладання відповідних угод з чиновниками здійснювали різні ремонтні роботи. Після того як ремонт було зроблено, тоді вже підписувалися угоди і в короткі строки закривалися акти виконаних робіт з завищеними цінами.

В судовій ухвалі вказано, що отримані з бюджету кошти розподіляються між учасниками зазначеної схеми. Зокрема, службові особи Балаклійської міської ради отримують близько 20-30% від суми замовлень  так званий «відкат».

Серед підозрілих об’єктів слідчі називають поточний ремонт дороги по вул. Грушевського вартістю 200 тис грн. Підрядником був ФОП Блудов Валерій Володимирович.

Всього Блудов отримав від Управління житлово-комунального господарства, будівництва та розвитку інфраструктури міста Балаклійської міської ради 21 підряд на загальну суму 2,4 млн. грн.

Мером міста Балаклія є Іван Столбовий.

В березні минулого року у Балаклії на території військового арсеналу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів та розльотом вибухонебезпечних предметів за межі арсеналу, в результаті чого у місті постраждало багато будинків.

За даними ХАЦ, під час відновлювальних робіт у Балаклії вартість робіт та матеріалів була завищена вдвічі.