Суд оштрафував на 25 тисяч військового, який отримав $8,6 тисяч за включення солдат до загону Місії ООН у Конго
02.10.2019   //  

Приморський районний суду міста Одеси затвердив угоду про визнання винуватості і призначив 25,5 тис грн. штрафу начальнику гравіювальної майстерні 56 комендатури охорони та обслуговування штабу Командування ВМС ЗС України Миколі Єсипоку, який отримав від військовослужбовців $8,6 тис неправомірної вигоди. Про це йдеться у вироку суду від 16 вересня.

У липні цього року Єсипок у салоні власного автомобіля SSANG YONG KYRON отримав від старшого солдата та солдата, які є військовослужбовцями військової частини А0666, $8,6 тис (224 тис грн.) хабара за вплив на начальника групи кадрового забезпечення програми міжнародного співробітництва управління персоналу штабу оперативного командування військової частини А 2393 (Оперативне Командування «Південь») щодо включення цих військовослужбовців до складу 18 окремого вертолітного загону Місії ООН у Демократичній Республіці Конго.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості від 10.09.2019 року, укладену між прокурором першого відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні управління процесуального керівництва військової прокуратури Південного регіону України Робул О.А. і Єсипоком, та призначив обвинувачуваному 25,5 тис грн. штрафу.