Дубневичі напередодні заяв Кравцова розіграли 22 мільйони залізниці, піднявши ціну скріплень на 7%
02.10.2019   //  

Філія «Центр забезпечення виробництва» АТ «Українська залізниця» 23 серпня за результатами тендеру замовила ТОВ «ВМ Трейдер» залізничного обладнання на 21,61 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять 62 158 комплектів проміжних пружних рейкових скріплень типу КПП-5-К для кривих ділянок колії з рейок типу Р65 по 348 грн. Виробником скріплень не раніше 2019 року є ТОВ НВП «Корпорація КРТ» братів Богдана та Ярослава Дубневичів.

Півтора року тому, в квітні 2018 року залізниця замовляла у ТОВ «ВМ Трейдинг» такі скріплення по 324 грн., що на 7% дешевше за нинішню ціну від фірми «ВМ Трейдер».

Як і тоді, зараз у комплект скріплення входять:

  • клема пружна КП-5.2 – 2 шт.,
  • вкладиш ізолюючий ВІ-К із термопластів – 2 шт.,
  • прокладка підрейкова ПРП-3.2-К – 1 шт.,
  • втулка регулювальна чорна ВР-65-К-1-4 або зелена ВР-65-К-2-3 – 2 шт.

Гарантійний строк експлуатації становить три роки або 100 млн т пропущеного вантажу , строк зберігання – півтора роки з поставки, а забезпечення виконання договору – 5%.

Ціна угоди всього на 0,02% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 21,62 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Ланіс Трейд» із такими ж скріпленнями виробництва «Корпорації КРТ» Дубневичів, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Державна аудиторська служба України за результатами моніторингу заявила, що філія мала відхилити обох учасників. Обидві фірми подали довідки про відсутність підстав для відхилення згідно ст. 17 за формою замовника без пунктів щодо банкрутства, кінцевого бенефіціара в ЄДР і не притягнення за корупційне правопорушення у сфері закупівель.

Однак тендерники «Укрзалізниці» заперечили аудиторам, мовляв вказана ДАСУ інформація є у відкритих реєстрах і замовник не вимагав її документального підтвердження. Тому і відхиляти учасників тендеру не було за що.

Фірма «ВМ Трейдер» належить директору Михайлу Врублевському, власнику та керівнику іншого дилера Дубневичів на тендерах залізниці – згадану «ВМ Трейдинг».

Він також керує ТОВ «Експозиція» Андрія Бохенка. Воно прописане в одному будинку з «Корпорацією КРТ», «ВМ Трейдинг», а також ТОВ «НВП «Абсолютний стандарт» Павла Дубневича і Роксолани Пиртко, ТОВ «ТД «ВБК» Геннадія Корнієнка та ТОВ «Квадрохім» Віктора Юськіва, яким донедавна володіли Наталія Дубневич і Тетяна Дубневич.

Фірму «Ланіс Трейд» записано на директора вищезгаданого «Квадрохіму» Олексія Столигу. Донедавна він разом із Михайлом Перепьолкіним володів ще одним дилером Дубневичів на тендерах залізниці – ТОВ «Авант-Гарде», доки цю фірму не переоформили на Володимира Гриценяка. Останній підігравав Дубневичам на тендерах залізниці в якості ФОПа та був бізнес-партнером Володимира Гудими, який раніше володів ТОВ «ВНФ «Галелектросервіс» разом із Дубневичами.

Нагадаємо, наприкінці вересня голова «Укрзалізниці» Євген Кравцов повідомив про передачу правоохоронним органам матеріалів щодо мільйонних збитків при купівлі та постачанні анкерів у так званій справі братів Дубневичів

в січні НАБУ повідомило семи особам про підозру в заволодінні 93 млн грн. «Укрзалізниці» на закупівлі стрілочної продукції через «Корпорацію КРТ» Дубневичів.

А в грудні АМКУ оштрафував згадану «Експозицію» і ПП «Єврооснова-СМ» на 13,89 млн грн за спотворення тендерів філії «ЦЗВ» ПАТ «Укрзалізниця» вартістю 330,65 млн грн.