Дочка «Нафтогазу» дала 3 мільйони на вимірювання вітру для ВЕС
02.10.2019   //  

ДочП «Вуглесинтезгаз України» АТ «НАК «Нафтогаз України» 26 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ «Інвестиційна компанія «Глобал Енерджі» дослідницькі послуги на 3,05 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця березня 2021 року компанія виконає наукові дослідження вітрових ресурсів в рамках реалізації інвестиційного пілотного проекту з будівництва вітроелектростанції «Мар’ївка» біля села Мар’ївка Баштанського району Миколаївської області. Зокрема змонтують вітровимірювальний комплекс і проведуть вітровимірювальну кампанію, щоб провести розрахунки для визначення типу та класу вітроенергетичної установки.

Ціна угоди на 17% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 3,70 млн грн.

Закупівлю провели з другої спроби. Перший тендер відмінили через нестачу учасників, оскільки на нього прийшло лише ТОВ «Проектдормісттехнологія» з ціною 3,07 млн грн.

Нині ТОВ «Гарнет Інк» із трохи нижчою ціною відхилили, бо воно не підтвердило наявність досвіду, працівників та обладнання саме для вітровимірювальної кампанії.

Дорожчим конкурентом було ТОВ «АйПі 2010» Ігоря Примаченка з Житомирщини.

Столична «Глобал Енерджі» зі статутним капіталом 1 тис грн. належить директору Ігорю Рупосову та Олександру Реутову. Вони володіють згаданою «Проектдормісттехнологією» з Віталієм Поспішним, а той – ТОВ «НВЦ «Дорбудтехнологія» з Діаною Урясьєвою.