Екс-мер-депутат зробив своїм помічником продюсера, сім’я якого отримала від міста 11 мільйонів
01.10.2019   //  

Обраний в 50-му окрузі Донецької області народний депутат та екс-мер Покровська Руслан Требушкін найняв собі у помічники екс-ФОП Володимир Пригладь, сім’я якого від мерії та підприємств Покровська за час мерства Требушкіна отримала понад 11 млн грн. Майже всі угоди укладені за неконкуретною процедурою.

Про це написало ІА «Вчасно».

За останні  три роки Володимир Пригладь, його батько Віктор Пригладь та дружина – співачка Наталія Валевська на організацію свят, концертів та їх технічного забезпечення уклали угоди з мерією та комунальними підприємствами міста на понад 11 млн грн.

Замовлення з міського бюджету отримували і артисти, які були пов’язані з Пригладем.

Володимир Пригладь зареєструвався приватним підприємцем восени 2016 року і уклав вже 14 договорів з різними бюджетними структурами Покровська на загальну суму в 6,1 млн грн. (припинив діяльність ФОП в кінці 2018 року – «Н.Г.».). В 2017 році прокуратура відкрила кримінальну справу в рамках розслідування закупівлі КП «Управління міського господарства» у Пригладя вживаних автобусів можливо по завищеній ціні. Пізніше справа була закрита.

Пригладь (ліворуч) та Требушкін

 

Крім того, в липні 2019 році Відділ культури і туризму Покровської міської ради закупив концерти Гаріка Кричевського та Ірини Білик на суму в 800 тис грн. Журналісти встановили, що підприємці Білик та Кричевський ділять один номер мобільного телефону: +380673829333. Цим же номером користується оформлена як підприємниця співачка Наталія Валевська та її чоловік — продюсер Володимир Пригладь.

Під час виборчої кампанії дружина Пригладь – Наталія Валевська, активно допомагала Требушкіну завойовувати електорат: майже кожного дня виступала на концертах на його підтримку у містах в межах 50-го виборчого округу.

Володимир Пригладь оформлений помічником нардепа за строковим трудовим договором.

Хоча Роман Требушкін на виборах був висунутий політичною партією «Опозиційний блок», нині на сайті Верховної Ради він вказаний як позафракційний депутат.

Від «Наших грошей»

За даним «Прозорро», Наталія Валевська отримала від мерії Покровська замовлень на 788 тис грн, а ще 200 тис грн. отримав її «Благодійний фонд «Продюсерський центр «Баяни мюзік», який перебуває в стані припинення. Її тесть – ФОП Віктор Пригладь отримав в Покровську замовлень на  3,82 млн грн.