Новачок із Дніпропетровщини відремонтує два судна АМПУ за 32 мільйони
30.09.2019   //  

Філія «Днопоглиблювальний флот» ДП «Адміністрація морських портів України» 19 вересня за результатами тендеру замовила ТОВ «Компанія «Дніпротранссервіс» ремонт земкаравану за 32,38 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч відремонтують земкараван ДН-30 у складі земснаряду «Дніпровський-30» і теплоходу «СЗ-3». Місцем передачі-приймання вказано Київ, а місцем ремонту – Київ, Черкаси та/або Кременчук. Гарантійний строк на послуги і матеріальні ресурси складає рік, на лакофарбове покриття – два роки, а забезпечення виконання договору – 5%.

Ціна переможної пропозиції була на 3% нижчою від очікуваної вартості закупівлі.

Створений в 2011 р. «Дніпротранссервіс» із Новомосковська на Дніпропетровщині має статутний капітал 1 тис грн. Засновницями є Олеся Ольховик із Дніпра і Майя Данилян з Ізмаїлу, чий чоловік Олексій Данилян раніше виконував обов’язки заступника директора КП «Морська пошуково-рятувальна служба», а директоркою – Наталія Юферова. Остання свого часу була відома як головний бухгалтер ТОВ «СМД-Інвест» Дмитра Демченка, який був членом дільничної виборчої комісії від кандидата в мери Дніпра Бориса Філатова.

У 2010 р. зі складу засновників «СМД-Інвест» вийшов екс-директор Дніпропетровського облводоканалу Семен Шлаєн. Крім того, Демченко володів нині ліквідованим ТОВ «Євросервіскар». У цій фірмі його партнерами були екс-депутат міськради Дніпра Ігор Білаковський та Сергій Краснопольський, який у 2010 р. йшов у мери Дніпра від «Союзу лівих сил», а в 2015 р. – у Дніпропетровську облраду від партії «Самопоміч».

Наявність матеріально-технічної бази (доку) «Дніпротранссервіс» підтвердив угодою про спільну діяльність за 2019 рік із ПрАТ «Кременчуцький річковий порт», а досвіду – угодою за 2016 рік із «Eastern Logistics Co Ltd. S.A.» про ремонт буксира «Vasyl Franco».

Усього з травня 2019 року переможець отримав державних підрядів на 40,88 млн грн.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Судоремстрой Груп» директора Олега Осадчого, зареєстроване в 2017 році у Херсоні за адресою Карантинний острів, 1. За даними системи «YouControl», раніше співзасновником був Олександр Бондаренко.

Інші дві фірми не допустили до аукціону. ТОВ «Морбудсервіс» не прибрало фразу «або еквівалент» в єдиному рядку техзавдання, де йшлося про ґрунт МА-15 для фарбування неробочих поверхонь валу теплохода. МПП «Виробничо-комерційна фірма «Тос» заявило, що використовуватиме виробничі площі за адресою м. Київ, вул. Набережна-Лугова, 8 за договором за 2019 рік із ТОВ «Київський завод суднобудування та судноремонту». Проте останнє відповіло замовнику, що лише орендує ці площі. Замовник зробив висновок, що інформація недостовірна, і відхилив фірму. «ВКФ «Тос» марно скаржилась в АМКУ.