Латання тріщин у асфальті оточенням Корбана подорожчало удвічі через надкоштовну оренду техніки
24.09.2019   //  

Вартість ремонтних робіт з поточного ремонту автошляхів, які Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради  замовив у ТОВ «Пентагон-ЮА», зросла двічі. Це сталося після зміни офіційного власника фірми.

Про це йдеться в матеріалі Антона Філіппова в виданні «Лица».

В липні 2019 року Департамент уклав угоду з ТОВ «Пентагон-ЮА» на послуги з поточного ремонту автошляхів. За 5,98 млн грн було замовлено роботи з ремонту тріщин в асфальтобетонному покритті.

Єдиним конкурентом переможця було комунальне «Управління по ремонту та експлуатації автошляхів», пропозиції під час торгів залишилися незмінними, економія склала 0,2%. В день підписання договору з «Пентагон-ЮА» Департамент мерії уклав додаткову угоду, якою було зменшено площу робіт до 23 тис метрів тріщин, ціну зменшили до рівно 5 мільйонів гривень.

«Пентагон-ЮА» вказав, що орендує чотири автомобіля. Крім двох мікроавтобусів Mercedes-Benz це роздільника швів Crafco Model 30 Route (2018 року) з комплектом пилозбирання, який обійдеться фірмі в 2981 грн./г., та плавильно-заливочна машина марки Crafco Super Shot 125 DCRC (2017 року). Оренда останньої буде коштувати 3050 грн./г.

З системи «Прозорро» відомо, що минулого року ДП «Житомирський облавтодор» уклав угоду з ПП «Проспект-Транс» на оренду до кінця 2019 року плавильно-заливальної машини Crafco Super Shot 125 DCRC (близько 7 років) вартістю 600 грн./г, а установки для обробки тріщин Router 30 – за 192 грн./г.

У Львові більш стару машину Crafco в 2019 році ТОВ «Родер плюс» орендувало за 750 грн./г. Це вп’ятеро дешевше від оренди в Дніпрі.

Загалом, угода з «Пентагон-ЮА» показала, що ціна ремонту тріщин на асфальті в Дніпрі коштує 217-268 грн./м. У Львові вдвічі дешевше – 125 грн./ м.

Але восени минулого року ТОВ «Пентагон-ЮА» ремонтувало тріщини на дорогах Дніпра, використовуючи техніку тих же моделей, вдвічі дешевше – 72 грн,/ м.

До лютого 2019 року засновником і власником «Пентагон-ЮА» був Богдан Біленко, який тепер як підприємець здав фірмі в оренду коштовну техніку. В кінці зими фірму переоформили Антона Кранга –який займав посаду заступника начальника Олександрійського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області.

В грудні 2017 року Богдан Біленко створив ТОВ «Біо-Форс», власником якого з липня 2018 року є Ігор Бірман, близька до Геннадія Корбана – друга міського голови Дніпра Бориса Філатова.

За півтора роки існування «Пентагон-ЮА» отримав угод майже на 60 млн бюджетних гривень. Найбільший замовник – 53,3 млн грн. – Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради.