Депутат «перевзувся» в нову будівельну фірму ще до прийняття АМКУ рішення про «бан» старої
22.09.2019   //  

Миколаївське територіальне відділення АМКУ оштрафувало загалом на 272 тис. грн КП «Експлуатаційне лінійне управління автодоріг» за неповну та недостовірну відповідь на інформаційну вимогу. Про це свідчить рішення Відділення від 6 вересня.

Миколаївське ОТВ АМКУ розпочало досліджувати версію про ймовірну змову компаній КП «Експлуатаційне лінійне управління автодоріг» (далі – «ЕЛУ автодоріг») та ТОВ «Миколаївавтодор» на чотирьох закупівлях Миколаївської міськради за дорученням голови АМКУ у червні 2018 року.

Йдеться про замовлення у 2018 році робіт із ямкового ремонту доріг в місті загальною вартістю 9,96 млн грн, з яких 4,98 млн грн отримав «Миколаївавтодор» (ремонт доріг в Інгульському районі за 3,49 млн грн, та роботи в Корабельному районі ще за 1,49 млн грн), та майже 5 млн – КП «ЕЛУ автодоріг» (ремонт в Заводському районі за  1,99 млн грн та в Центральному районі – за 2,99 млн грн).

Так, у межах збору первинної доказової бази для відкриття справи Миколаївське ОТВ АМКУ надіслало комунальному «ЕЛУ автодоріг» вимогу про надання інформації за низкою пунктів.

Однак, комунальне «ЕЛУ автодоріг» подало неповну відповідь за рядом пунктів, а деяка інформація у відповіді на запит антимонопольників виявилась недостовірною.

Зокрема, відповідно до одного з пунктів вимоги «ЕЛУ автодоріг» мало надати інформацію про закупівлі, які проводились згідно з положеннями Закону «Про публічні закупівлі» та учасником яких підприємство ставало у період 2016 року. У відповідь антимонопольники отримали відписку про відсутність таких тендерів. Хоча насправді компанія взяла участь у п’яти таких закупівлях.

Зважаючи на порушення двох пунктів статті 50 Закону «Про захист економічної конкуренції», «ЕЛУ автодоріг» отримало загалом 272 тис. грн.

Нагадаємо, про ознаки змови між КП «ЕЛУ автодоріг» та ТОВ «Миколаївавтодор» на чотирьох закупівлях Миколаївської міськради раніше написало видання «НикВести». Журналісти відзначали, що формально закупівля була названа попередженням виникнення і ліквідації існуючих місць концентрації дорожньо-транспортних пригод.

Як відзначали «Наші гроші», «Миколаївавтодор» почав вигравати на тендерах Миколаївської міськради з 2013 року, однак, пік активності компанії випав на 2016 рік. У 2016-2018 роках «Миколаївавтодор» отримав замовлень на 455 млн грн. У цей же період КП «ЕЛУ автодоріг» отримало підрядів на 68,57 млн грн.

З початку року «ЕЛУ автодоріг» підписало договорів із бюджетниками на суму 34,13 млн грн, тоді як «Миколаїавтодор» – лише на 2,59 млн грн.

ТОВ «Миколаївавтодор» належить депутату Миколаївської міської ради від «Нашого краю» Сергію Шульгачу та його дружині Оксані Шульгач.

Спад активності «Миколаївавтодору» Шульгача припав на час заснування ним нового підприємства у грудні 2018 року – ПП «Будівельна фірма “Миколаївавтодор”». З початку 2019 року компанія зі статутним фондом 2 тис. грн уже зібрала держпідрядів на загальну суму 270,31 млн грн.