Фірма з кримінальної справи про конвертаційний центр розіграла тендер з бізнес-партнером
20.09.2019   //  

КП «Водоканал» (Запоріжжя) за результатами тендеру 17 вересня уклало угоду з ТОВ «Ландшафт» на проведення ремонтних робіт вартістю 626 тис грн.

Про пишуть «Наші гроші. Запоріжжя» з посиланням на дані системи «Прозоро».

Фірма до 10 грудня має відновити асфальтобетонне покриття після проведення ремонтних робіт на мережах водопроводу та каналізації у Хортицькому, Заводському та Дніпровському районах. Передбачено ямковий ремонт, оновлення асфальтобетонних покриттів доріг, облаштування тротуарів та доріжок, оновлення бортових каменів та тротуарної плитки.

Єдиним конкурентом «Ландшафт» на тендерів було ТОВ «Топ енерджи групп» з дорожчою на майже 11 тис грн. пропозицією. Впродовж аукціону учасники не знижували вартість своїх пропозицій.

Запорізьке ТОВ «Топ енерджи групп» належить Василю Попову та його синові Михайлові. На тендер фірма подала неповний пакет документації: відсутні кошториси та довідка про матеріально-технічну базу. Окрім цього, у червні на іншій закупівлі «Топ енерджи групп» у складі тендерної документації подавало договір оренди техніки в «Ландшафт», з яким фірма конкурувала на нинішньому тендері.

Дніпровське «Ландшафт» належить Ігорю Макарову. Фірма фігурує у справі   про організацію конвертаційного центру. Так, досудовим слідством  встановлено, що у період 2015-2017 рр. невказані особи, шляхом використання  «Ландшафт» та низки інших фірм надавали та надають в теперішній час підприємствам послуги з мінімізації податкових зобов’язань. При цьому самі фірми мають ознаки фіктивності.