Людина «смотрящого» Мінюсту часів Порошенка залишається у дисциплінарній комісії приватних виконавців
19.09.2019   //  

Новий очільник Міністерства юстиції Денис Малюська підтвердив, що Ігор Щербаков залишається в дисциплінарній комісії приватних виконавців. Про це йдеться в інтерв’ю міністра для програми «Он воно як» (Bihus.Info).

«Члени комісії, призначені по квоті приватних виконавців, так, вони залишаються. У мене немає адміністративних механізмів їх змінити, – зазначив міністр. – Але потрібно розуміти: приватні виконавці, які за чутками передавали частину винагороди нагору, ці закручування гайок, які відбувалися щодо приватних виконавців, які відхилялися від умовної «лінії партії», все це базувалося на існуванні якоїсь централізованої системи контролю за ними. Без ключового елемента – Міністерства юстиції – ця система працювати не буде, на моє переконання. І я не думаю, що надалі комісія зможе приймати незаконні чи незважені рішення».

Нагадаємо, за часів Павла Петренка першими приватними виконавцями стали люди, які прямо асоціюються з тіньовим наглядачем за міністерством Андрієм Довбенком. Зокрема приватним виконавцем став юрист Ігор Щербаков – його офіс розмістився в приміщенні компанії «Тода груп», що є клоном юрфірми Довбенка «Орум».

Надалі Щербаков потрапив і в дициплінарну комісію приватних виконавців, яка працює в Міністерстві юстиції та має право позбавляти приватних виконавців права працювати. Змінити Щербакова у дисциплінарній комісії може Асоціація приватних виконавців, керівництво якої також пов’язуть з впливом Андрія Довбенка.

Натомість міністр юстиції повідомив, що в дисциплінарну комісію за квотою Мін’юсту введуть приватного виконавця Андрія Авторгова.

«Ми в свою квоту включили теж приватного виконавця – пана Авторгова, який відомий на ринку, досить авторитетний, який був одним з тих, щодо кого система відверто знущалася і який відстояв своє право працювати в суді».

Також міністр пообіцяв за місяць запустити іспити на приватних виконавців за новими правилами (останнім часом в професію перестали потрапляти нові люди, результати іспитів регулювалися вручну).