В Мінюсті зберегли вихідців з «Integrites» та смотрящих від СБУ
17.09.2019   //  

Перелік радників міністра юстиції.

Днями Youtube-канал «Свободный» повідомив, що троє працівників юрфірми «Integrites» стали радниками міністра юстиції Дениса Малюськи.

«Integrites» – фірма, з якою пов’язані люди, чий прихід у Мін’юст після Майдану збігся із розквітом рейдерства у країні. Так, першим заступником міністра у 2015 році стала Наталія Бернацька – дружина старшого партнера «Integrites» Руслана Бернацького. А заступником міністра (пізніше – першим заступником) стала Олена Сукманова, яка у 2013-2014 роках керувала судовою практикою «Integrites».

«Наші гроші» попросили у міністерства перелік радників нового міністра Дениса Малюськи. Відповідь на запит не лише підтвердила інформацію про збереження «інтегрів», а й показала, що новому міністру дісталися у спадок старі працівники СБУ, які раніше радили міністру Павлу Петренку. Всього у міністра юстиції 14 радників, детальніше про них – нижче у матеріалі.

На громадських засадах радниками міністра Малюськи є троє вихідців із фірми «Integrites»:

Павленко Володимир Іванович

Адвокат, в «Integrites» прийшов 2016 року, у 2017-му став партнером, очолив практику вирішення спорів. Пішов із компанії у листопаді 2018 року. З листопада 2015 по жовтень 2016 заснував та керував судовою практикою в «КПМГ Україна». Із листопада 2011-го по жовтень 2015-го був старшим  юристом судової практики адвокатського об’єднання «Спенсер і Кауфманн». Має ліцензію арбітражного керуючого, суддя Третейського суду при асоціації «Незалежна асоціація банків України».

Рудниченко Володимир Віталійович

Адвокат, до квітня 2019 року – керівник практики кримінального права «Integrites», вісім років працював в органах прокуратури, зокрема, у ГПУ. До «Integrites» був юристом департаменту кримінальної практики юрфірми «Алексєєв, Боярчуков і Партнери».

Гайченко Андрій Віталійович

Адвокат, в «Integrites» був радником до лютого 2018 року, суддя Третейського суду при асоціації «Незалежна асоціація банків України», в мережі Інтернет фігурує як член наглядової ради «Скай банку».

Ще четверо радників міністра юстиції на громадських засадах – працівники СБУ.

Фото з відповідним переліком радників-співробітників СБУ оприлюднила на своїй сторінці у Facebook колишня речниця прокуратури Києва Олена Яхно. При цьому, судячи з фото, всі сбушники дісталися новому міністру Малюсьці у спадок від старого міністра – Павла Петренка.

Так, відповідно переліку, радниками міністра юстиції і водночас співробітниками СБУ є:

Білий Владислав Васильович

Трудився також радником попереднього міністра юстиції Павла Петренка. Доказом того, що Білий працює в Службі Безпеки є декларація його дружини Марини Білої, головного спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДМС у Дніпропетровській області. В декларації Марина Біла вказала Владислава Білого як чоловіка, основним місцем роботи якого є Служба Безпеки України.

Кащенко Світлана Анатоліївна

Також  була радником міністра Петренка на громадських засадах.

Петрашкін Артем Валерійович

Фігурує у блозі журналіста Михайла Ткача за жовтень 2014 року як власник коштовного автомобіля, якого зафіксували біля Генеральної прокуратури. Екс-старший помічник колишнього першого замгенпрокурора Миколи Герасим’юка. Був помічником нардепа 6 скликання Олександра Заца. Очолював комунальне підприємство «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду Подільського району», також працював на посаді гендиректора комунального підприємства «Оренда». Із квітня 2019  – адвокат, право на зайняття діяльністю зупинено на підставі заяви.

Оборський Віталій Вікторович

У мережі інтернет фігурує як позаштатний радник Максима Мельничука, коли той був головою Київської облдержадміністрації.

Також радниками міністра Малюськи на громадських засадах є:

Коробко Василь Петрович

Людина з таким ПІБ реєструвалася партнером Сергія Рувіна по ТОВ «Вірт айс». Сергій Рувін – син директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександра Рувіна, якого журналісти програми «Схеми» фіксували у столичному ресторані із головою Окружного адмінсуду Павлом Вовком та нардепом Олександром Грановським.  Ще особа з таким  ПІБ значилася помічником нардепа Олега Білоуса у 5-му скликанні і нардепа Віталія Майка у четвертому.

Кисельов Максим Євгенович

Адвокат, старший партнер адвокатського об’єднання «КМ Практик», суддя Третейського суду при асоціації «Незалежна асоціація банків України» та постійно діючого третейського суду при ВГО «Союз інвесторів України». Очолював управління по роботі з проблемною заборгованістю  «Укрсоцбанку».

Твердохліб Олег Станіславович

Адвокат, у мережі інтернет фігурує як радник голови правління «Укрсоцбанку», був начальником юрдепартаменту цієї ж установи.

Банчук Олександр Анатолійович

Член правління «Трансперенсі Інтернешнл Україна», член правління Центру політико-правових реформ. Входить до робочої групи з питань реформування кримінальної юстиції Комісії з питань правової реформи. З 2015 – науковий співробітник Інституту держави і права ім. Корецького НАН України. З 2014 – головний експерт робочої групи з реформування органів правопорядку Реанімаційного пакету реформ. 2001-2003 був юрисконсультом компанії «Укрпродукт».

Бережний Олексій Анатолійович

Немає даних.

Штатними радниками міністра юстиції працюють лише двоє осіб:

Голозубова Лариса Іванівна

Подала декларацію кандидата на посаду замначальника відділу в управлінні департаменту з питань правосуддя та нацбезпеки Міністерства юстиції. Як представник Ліги страхових організацій 2013 року була членом громадської ради при Міністерстві юстиції. Чоловік, Голозубов Євген Валерійович, – замначальника філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» «Укрзалізниці», був помічником депутата Володимира Гошовського в 4 скликанні.

Данілкович Костянтин Миколайович

Юрист, який також був помічником екс-міністра юстиції Петренка. Дружина, Данілкович Олена, теж юрист, 2018-го працювала консультантом Секретаріату Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин, була помічником нардепа Ігоря Алексєєва у 8 скликанні.

Коломієць Валерія Рудольфівна

Адвокат, була радником міністра юстиції на громадських засадах із 3 по 11 вересня 2019 року, і після цього була призначена  заступником Дениса Малюськи. Як повідомляли ЗМІ, на парламентських виборах 2019 року Коломієць балотувалась до Верховної Ради за списком партії «Рух нових сил Михайла Саакашвілі». Колишній президент Грузії та глава Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі, коли представляв Коломієць у телеефірі, сказав, що вона «витягнула його з в’язниці». Нова замміністра юстиції захищала Саакашвілі, коли політика підозрювали у сприянні учасникам злочинних організацій, а також представляє у суді іншого соратника Саакашвілі – Давида Сакварелідзе, обвинуваченого у незаконному перетині кордону.

 

Аліна Стрижак