Мерія замовила ремонт фірмі, власниця якої з іншою фірмою підозрюється в фіктивних ремонтах
17.09.2019   //  

Управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради

за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Будпро 2018» щодо виконання ремонтних робіт на суму 2,55 млн грн.

Про це написав «Громадський моніторинг» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Договір було укладено в кінці липня. Замовлено к виконання робіт з капітального ремонту прибудинкової території в районі житлового будинку №22 по вулиці СКД в Сумах.

Згідно умов договору біля будинку мають провести комплексний ремонт території, зокрема покласти нове дорожнє покриття, тротуарну плитку біля під’їздів, облаштувати систему водостоку, замінити люки, сміттєві баки, лави тощо. На сьогодні роботи виконані частково.

Роботи вже тривають, їх заплановано завершити до кінця року.

«Будпро 2018» зареєстроване в жовтні минулого року за адресою вул. Черкаська, 7 в Сумах. Проте людям, які працюють у цій же будівлі, про неї нічого не відомо. В цьому будинку зареєстровано ще 11 фірм. Серед них –  «Сантехбуд – імпорт», її директор Корнієнко Олександр Анатолійович також є директором компанії «Плаза Сервіс», яка зареєстрована у Києві за адресою вул. Мельникова, 12. І саме за цією адресою зареєстрована ТОВ «Роад констракшн» – єдиний конкурент переможця на тендері тендері з ремонту прибудинкової території по вул. СКД № 22.

Свої тендерні пропозиції обидві фірми подали майже одночасно – із різницею менше 3 годин. І протягом торгів жодна запропонованої ціни не знижувала.

За даними «Прозорро», «Будпро 2018» вже отримало держзамовлень на 18,08 млн грн. Власниця фірми Пономаренко Олена Петрівна. Їй також належить ТОВ «Будортранс», яка за п’ять років існування виграла тендери на більш ніж 35 млн грн. Проте цього року – жодного.

На сьогодні ця фірма має податкову заборгованість – 27,6 тис.грн, за останні роки з нею пов’язано більше 20 судових справ. Остання – у липні цього року, де правоохоронці підозрюють «Будортранс» у привласненні бюджетних коштів, які були виділені на проведення капітального ремонту прибудинкових територій у Сумах та на ремонт доріг. Зокрема по одному з об’єктів, де фірма, згідно укладеного договору, виконувала роботи, їх обсяг нібито був завищений на загальну суму 800 ти. грн.

Нова фірма Пономаренко – «Будпро 2018», яка цього року стала отримувати замовлення, в тендерній документації вказала, що основну частину обладнання та техніки для виконання робіт вона буде орендувати.

Від «Наших грошей»

Основним замовником «Будпро 2018» цього року стало Управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міськради, яке уклало з фірмою угод на суму 16,47 млн грн. Ще дві угоди без проведення тендеру на загальну суму 1,61 млн грн. з фірмою уклав Департамент інфраструктури Сумської міськради.

В кримінальній справі за підозрою в привласненні в 2018-2019 роках бюджетних коштів керівництвом «Будортранс», яким володіє і керує Олена Пономаренко, поліція заявила про фіктивні ремонтні роботи фірмою.

Власником ТОВ «Роад констракшн», яке було єдиним конкурентом на тендері з ремонту з капітального ремонту прибудинкової території в районі житлового будинку №22 по вулиці СКД , є мешканець Сум Віталій Мачула.

Управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради очолює Віталій Шилов.