Улюбленцю мерії з кримінальними справами замовили ремонт вулиці за 52 мільйона
14.09.2019   //  

Департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради 22 серпня за результатам тендеру замовив ТОВ «Колтех-Транс» реконструкцію вул. Чехова за 52,07 млн грн. Про це пише «1800» з посиланням на інформацію про закупівлю, яка розміщена на порталі «Dozorro».

Тендер на ремонт фрагменту вул. Чехова протяжністю трохи більше двох км вдалося провести з другого разу. Після першого аукціону замовник відхилив дешевші пропозиції відразу 4 учасників й визнав переможцем «Колтех-Транс» із пропозицією в 51,79 млн грн. Проте в червні цей тендер було скасовано та призначено новий.

Під час другого аукціону уповноважена особа замовника Олександр Пустовіт знову відхилив дешевші пропозиції через невідповідність кваліфікаційним критеріям. 22 серпня була підписана угода із «Колтех-Транс» на 52,07 млн грн.

Підрядник виконає три черги робіт по реконструкції вул. Чехова на ділянці від вул. Нижньої Горової до Гетьмана Сагайдачного. Зокрема, холодне фрезерування, ремонт проїзної частини, улаштування автопарковки та покриття на новій АЗС, обладнання 24 секцій тротуарної огорожі, нанесення розмітки тощо. Роботи повинні завершити до жовтня 2020 р. Загалом до виконання робіт товариство планує залучити 5 дорожніх робітників.

ТОВ «Колтех-Транс» належить Сергію Колесниченку. Підприємства із його орбіти займалися поточним ремонтом міських доріг у 2016-2017 рр. Зокрема, «Колтех-Транс», який був субпідрядником у КП ЧЕЛУАШ. Нині ці ремонтні роботи розслідує поліція та прокуратура. Підприємців підозрюють в ухиленні від сплати податків та в привласненні коштів в особливо великих розмірах.

Після того «Колтех-Транс» встиг втрапити ще в низку кримінальних справ.

Зокрема, 17 травня поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 ККУ щодо неправомірних дій посадових осіб низки підприємств, що входять до орбіти родини Колесниченків. Згідно з ухвалою суду, їм інкримінують організую злочинної схеми по привласненню бюджетних коштів, виділених на поточний та капремонт доріг. Правоохоронці розслідують виконання поточного ремонту за 24 млн грн. 4 липня суд надав дозвіл на доступ до документів, про які клопотав слідчий.

15 травня поліція розпочала розслідування ремонтних робіт, що підрядники виконували на замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області. Один з епізодів справи стосується договору на ремонт фрагментів дороги держзначення Т-24-03 Орадівка-Христинівка-Жашків-Корсунь Шевченківський-Мошни за 2,59 млн грн. У судовій ухвалі зазначається, що слідчі підозрюють керівництво САДу та фірми-підрядника у змові з подальшим завищенням обсягів виконаних робіт та використаних матеріалів.

З 2017 р. фірма підписала 27 угод на 129 млн грн. З них 67 млн грн. – це угоди з департаментом архітектури. 2019 рік найбільш успішний в історії фірми: цьогоріч у мерії з підприємством укладено договорів на понад 90 млн грн. Зокрема, окрім ремонту Чехова, фірма займається укладанням плитки на тротуарах по бульвару Шевченка та ямковим ремонтом черкаських доріг.