Міноборони відписало ще 4 мільйони на утилізацію непридатних авіаційних ракет
14.09.2019   //  

Міністерство оборони України 4 липня за результатами тендеру замовило Корпорації «Співдружність» послуги у сфері поводження з радіоактивними, токсичними, медичними та небезпечними відходами на 4,05 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До листопада утилізують 188 керованих авіаційних ракет для винищувачів МіГ та Су по 21 554 грн., а саме 152 штуки Р-73К з радіолокаційним неконтактним підривачем і 36 штук Р-73Л з оптичним лазерним підривачем з умістом вибухової речовини окфол. Це непридатні для подальшого використання і зберігання боєприпаси, які утилізуються за Переліком боєприпасів, що підлягають утилізації у 2017-2021 роках, затвердженим розпорядженням Кабінету міністрів України від 18 серпня 2017 року №547-р.

За специфікаціями, на заробітну плату і прибуток піде по 6%. Ще 5% піде на роботи і послуги сторонніх підприємств. Замовник має можливість оплатити послуги авансом.

Переможець отримав підряд без конкуренції, бо більше ніхто не прийшов на торги.

Київська Корпорація «Співдружність» має дозволи Держгірпромнагляду на утилізацію зброї, звичайних видів боєприпасів та виробів ракетної техніки, а також на експлуатацію відповідного технологічного устаткування. Також вона принесла ліцензію Мінекономіки на реалізацію, ремонт та утилізацію військової техніки, військової зброї та боєприпасів до неї. Нині засновниками Корпорації є ТОВ «Затвор» Оксани Мітішової і ТОВ «Місава» Юлії Мітішової, а кінцевим бенефіціаром – директор Василь Мітішов.

За даними системи «YouControl», до 2018 року засновниками були Асоціація підприємств «Співдружність» і ТОВ «ММК і Т», а раніше – ще й згаданий ДержНДІХП, Донецький казенний завод хімічних виробів і нині ліквідоване ТОВ «Південь-Метекспорт» з Одеси.

Компанія «ММК і Т» належить тому ж Василю Мітішову, Андрію Корякіну, Сергію Мітяєву і В’ячеславу Тарану. Асоціацію підприємств «Співдружність» зареєстровано в Лозовій Харківської області на неї саму, а також дніпровське ТОВ «АПС Пром» Андрія Семендяєва та місцеве ТОВ «Днілоз» Володимира Галушка і Валерія та Ігоря Рохманів.

Усього з 2009 року Корпорація «Співдружність» отримала підрядів армії на 28,80 млн грн.