АМКУ дозволив Шевченківській РДА виділити 3 мільйони на проект 300-мільйонного ремонту стадіону «Старт»
13.09.2019   //  

Антимонопольний комітет України визнав державну допомогу в сумі 3,00 млн грн. від Шевченківської РДА для КП «Спортивний комплекс «Старт» Київради на проектування реконструкції допустимою для конкуренції із зобов’язаннями. Про це стало відомо з рішення АМКУ від 2 вересня про результати розгляду справи про державну допомогу.

Шевченківська РДА надасть КП «Спортивний комплекс «Старт» із місцевого бюджету 3,00 млн грн. на виконання проектних робіт для реконструкції спорткомплексу.

АМКУ визнав, що ці кошти є допустимою для конкуренції державною допомогою за умови виконання Шевченківською РДА і самим спорткомплексом низки зобов’язань. У протилежному випадку державну допомогу доведеться повернути у місцевий бюджет.

Інвестиційний проект, у тому числі його вартість, буде затверджено тільки після проходження державної експертизи. Орієнтовна кошторисна вартість реконструкції становитиме 300,00 млн грн., включно з вартістю проектних робіт 12,00 млн грн.

Вимоги АМКУ наступні:

  • Спорткомплекс повинен бути доступним і відкритим для користувачів. Використання виключно одним професійним клубом або іншим користувачем заборонено.
  • Умови ціноутворення за використання мають бути доступними для громадськості.
  • Делегування третій особі будівництва, модернізації, експлуатації має відбуватися на відкритій, прозорій і недискримінаційній основі, з урахуванням правил закупівель.
  • Фінансування з місцевого бюджету обмежене: якщо розмір допомоги не перевищить 2 млн євро, то її максимальний розмір може становити 80% витрат на реконструкцію.

За кількістю об’єктів мережа спортивної інфраструктури Києва достатньо розвинена, однак її якість є однією з найбільших інфраструктурних проблем міста. Йдеться про різноманіття і матеріально-технічний стан. «Старт» не єдиний, хто надає послуги у сфері фізкультури та спорту. Отримавши підтримку з місцевого бюджету, він набуває переваг, що недоступні іншим суб’єктам господарювання у звичайних ринкових умовах.

Попри це державну допомогу визнали допустимою, бо вона надається для виконання

загальнодержавних програм розвитку або розв’язання соціальних та економічних

проблем загальнонаціонального характеру. До того ж, за законом місцева влада має забезпечувати умови для фізкультурно-оздоровчої діяльності за місцем проживання і відпочинку громадян, для чого може організовувати будівництво спортивних споруд.

Платні послуги займатимуть дві третини спектра послуг спорткомплексу і становитимуть 60-80% загального обсягу діяльності. Такий відсоток комерційної діяльності планується надавати в «далекій оптимістичній перспективі», а спочатку він становитиме 20%.

Шевченківська РДА обере підрядника через «Прозорро», а спорткомплекс подаватиме їй щоквартальну й щорічну звітності про надходження та використання бюджетних коштів.