КМДА видало фірмі з орбіти Микитася вихідні дані на будівництво 51-метрового торгового комплексу біля «Зоряного»
12.09.2019   //  

Департамент містобудування КМДА 20 серпня видав ТОВ «Філософія девелопмента» містобудівні умови та обмеження для реконструкції корпусу заводу «Арсенал» під адміністративну будівлю з паркінгом. Про це свідчать дані офіційного сайту Департаменту.

Офісно-торговельний комплекс буде збудовано на ділянці площею 1,36 га по вул. Московська, 8 (перехрестя вулиці Московської та Кловського узвозу).

Граничну висоту об’єкта дозволили на рівні 50,7 м. Зауважимо, що будівництво проводиться в Центральному історичному ареалі Києва, де існує обмеження по висоті – не вище 27 м.

Корпус заводу з ділянкою за 563,71 млн грн були продані на початку квітня цього року на аукціоні. Добровільний продаж провів «Укргазбанк» через СЕТАМ.

У квітні право власності на майно зареєстрували за «Філософія девелопмента», що пов’язане з корпорацією «Укрбуд» екс-нардепа Максима Микитася.

За даними Youcontrol, ТОВ «Філософія девелопмента» у квітні 2018 року створили Вячеслав Мармиш і Андрій Марцинів. Мармиш працював прокурором Шевченківського району, поки не був звільнений одразу після Майдану у 2014 році. У 2015 році він вже працював заступником президента корпорації «Укрбуд».

До слова, оцінювачку, якій оголошено підозру у справі НАБУ про завдання збитків на 81 млн грн при обміні квартир для Нацгвардії з центру Києва на околиці за участі «Укрбуду», наразі захищають адвокати з адвокатського об’єднання «Айтлекс», очолюваного Мармишем.

Нинішніми засновниками компанії «Філософія девелопмента» є ТОВ «А.В.Інвестиції», власником якого є колишній прокурор прокуратури Київської області, а донедавна начальник відділу Одеської митниці Юрій Грегуль  і ТОВ «Монтаді», бенефіціарним власником якого значиться Алла Виговська.

На купленій ділянці «Укрбуд» збирається побудувати бізнес-центр «Arsenal Plaza». Одразу через дорогу знаходиться кінотеатр «Зоряний», який зараз теж реконструюють, у результаті чого на ньому добудували три нових поверхи без відповідних дозвільних документів.