Фірма з офісу ремонтників доріг Луганщини продала тюремникам вугілля на 33 мільйони
12.09.2019   //  

ДУ «Генеральна дирекція Державної кримінально-виконавчої служби України» 9 вересня за результатами тендеру замовила ТОВ «Покровськ-Вугілля» кам’яного вугілля на 33,38 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч у тюрми по Україні поставлять 9 969 т вугілля марки ДГ (13-100) виробництва ТОВ «Укркарбо» з післяплатою протягом 60 банківських днів по 3 348 грн. за тонну.

Це відповідає вересневим цінам на інших тендерах. Так, нещодавно «Придніпровська залізниця» замовила його по 3 3003 390 грн./т, освітяни Кілії в Одеській області – по 3 357 грн./т, а освітяни Кривоозерської РДА Миколаївської області – по 3 400 грн./т.

Забезпечення виконання договору становить 1% від його вартості.

Ціна угоди на 10% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 36,98 млн грн.

«Покровськ-Вугілля» зі статутним капіталом 2 тис грн. було зареєстроване в 2017 році під старою назвою «Рой Сервіс» в Сєвєродонецьку Луганської області на засновника місцевого ТОВ «Юсіб» Євгена Черноглазова. Потім назва переможця змінилась на нинішню, а засновником став Павло Размахнін з Горішніх Плавнів на Полтавщині.

Фірма має спільну адресу по вул. Новікова, буд. 4К, оф. 12 із ТОВ «Вугільне підприємство «Центр Енерго» Андрія Мозгового та з ТОВ «Євро-Буд Компані» Євгена Скляного.

Із 2018 року «Євро-Буд Компані» взяла дорожніх підрядів Луганської ОДА і Луганської САД на 571,97 млн грн. Причому асфальтобетон їй поставляло ТОВ «Сєвєродонецький асфальтобетонний завод», пов’язане з сім’єю мера Сєвєродонецька Валентина Казакова.

У липні переможець виграв єдиний підряд на Луганщині щодо вугілля на 259 тис грн.

Нині єдиним допущеним конкурентом було столичне ТОВ «Донвуглеторг» прописаного в окупованому Донецьку Євгена Кошелєва зі статутним капіталом 1 тис грн., яким керує Сергій Кулаткін, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Спершу ТОВ «Артанс Трейд» теж допустили до торгів, однак «Донвуглеторг» через АМКУ домігся його відхилення за відсутність специфікацій до наданого договору між постачальником ТОВ «Горизонт Торг» і вищезгаданим виробником «Укркарбо».

ТОВ «Праймтехпостач» не допустили до аукціону за невідповідності кваліфікаційним критеріям та умовам тендерної документації. Згодом фірма повернулась на тендер через АМКУ, довівши, що одрукувалась у назві самоскида та не мала надавати накладні щодо підтвердження саме повністю виконаного аналогічного договору і зазначати у відомостях про себе банк, який видав гарантію. Проте її знову відхилили за невідповідності умовам тендерної документації. Після другого оскарження адмінколегія визнала правомірним відхилення за відсутність специфікацій до наданого фірмою договору між постачальником ТОВ «Генеральний резервний фонд» і виробником ТОВ «Збагачувальна фабрика № 105».