Дачі з-під Подільського мосту перенесуть в Биківню за 110 мільйонів, бо дешевші фірми відмовились від перемоги у тендері
12.09.2019   //  

КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» КМДА 9 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ «Магістральсервіс» перенесення Русанівських та Воскресенських садів за 109,50 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У квітні 2017 року ТОВ «Комерційне підприємство Укрпожбезпека» виграло підряд щодо виконання робіт із дачної забудови для перенесення Русанівських та Воскресенських садів на вулицю Радистів у Деснянському районі за 55,75 млн грн., з яких воно отримало 52,58 млн грн. Це потрібно для будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро.

Тепер новий підрядник «Магістральсервіс» до кінця 2020 року має створити декоративну водойму площею 2 200 кв. м, звести 25 садових будинків площею 30-100 кв. м, будинок охорони із громадською вбиральнею, громадську будівлю, влаштувати інженерні мережі, стоянку для пожежного автомобіля та доріг, благоустроїти та озеленити територію.

Субпідрядниками будуть ТОВ «Будкомплекс Еко» (каналізація, вода), ТОВ «Агора Груп» (водозабір, електрика тощо), ТОВ «Алькор» (дороги) і ТОВ «Укренергопром» (газ).

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, найбільша сума у 10,53 млн грн. піде на асфальтобетон щільний дрібнозернистий типу Б марки 1 по 2 345 грн./т. У липні на дорожньому тендері Житомирської ОДА він коштував на 17% дешевше – 2 тис грн./т.

Водойма коштує 2,25 млн грн., колодязь спецзв’язку ККС-2 – 1,24 млн грн., а два блочні насоси Etabloc GN 65-160/1502 GI 1 для пожежного водозабору – по 570 тис грн.

Ціни бетону, розчину, піску, щебеню, сталі та деревини відповідають ринку.

Гарантійний строк на основні несучі конструкції та інженерні комунікації становить десять років, на дороги – п’ять років, а розмір забезпечення виконання договору – 1%.

Ціна угоди на 0,2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 109,73 млн грн.

Дві фірми «Приват» та «Світбуд» пропонували на 3-15% нижчі ціни, причому вони завантажили документи у «Прозорро» в один день із переможцем «Магістральсервісом» із різницею менше двох годин.

Замовник спершу продовжив строк розгляду пропозицій на 20 днів, не визначаючи переможців тендеру у цей період.

ТОВ «Керуюча компанія «Приват» зробило найдешевшу пропозицію, однак повідомило замовника листом, що допустило технічну помилку в розрахунку ціни. Друга за дешевизною фірма ТОВ «Будівельна компанія «Світбуд» також листом повідомила, що не зможе дотриматися графіку виконання робіт через велике завантаження та обмежену будівельну спроможність. Після цього замовник відхилив їхні пропозиції за невідповідність умовам тендерної документації. При цьому документація тендеру передбачала тендерне забезпечення в розмірі 540 тис грн. Замовник міг би стягнути його з кожного з учасників, якби спочатку публікував повідомлення про намір укласти угоду, а потім фірми по черзі відмовлялись би від підписання договору. Однак робити цього не став.

Дорожчими конкурентами були ТОВ «Строймонтаж Сервіс» і ТОВ «Мирбо Лтд», які завантажили документи на день раніше від переможця і двох відхилених учасників. Вони не робили кроків по зниженню на аукціоні, відтак не впали нижче «Магістральсервісу», якому і дісталась перемога.

Столичний «Магістральсервіс» зі статутним капіталом 1,50 млн грн. належить директору Віталію Білоцькому з Києва. Фірма зареєстрована за адресою масової реєстрації по просп. Бандери, буд. 8, оф. 711. Раніше її співзасновником також був Олександр Самородов.

Білоцький володіє ТОВ «ВКС-Бау» з Валерієм і Максимом Ігнатенками з Києва, а раніше керував світловодським ТОВ «Порто Франко Україна» і київським ТОВ «БудБМ».

У липні 2019 року переможець отримав єдиний підряд Гостомельської селищної ради Київської області щодо будівництва дитячого садка в Гостомелі за 38,12 млн грн.