Чиновники віддають 7 мільйонів на ремонт зони відпочинку фірмі, яку підозрюють у привласненні бюджетних коштів
12.09.2019   //  

Управління житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради за результатами тендера 5 вересня повідомило про намір укласти угоду з місцевим ТОВ «Гранд Дорбуд» на капітальний ремонт зони відпочинку навколо водойми в мікрорайоні Озерна загальною вартістю 7 млн грн. Про це повідомляє «Незалежний громадський портал» з посиланням на систему «Прозорро».

Пропозиція «Гранд Дорбуд» виявилася найдорожчою серед шести учасників, яких замовник допустив до аукціону. При цьому, комунальники відхилили пропозиції інших учасників через невідповідності вимогам тендерної документації:

  • ТОВ «Архітектоніка», яке запропонувало 5,69 млн грн., на паперах видало орендований автокран за власний; не підтвердило кваліфікованих працівників з виконання електромонтажних робіт; у поданому кошторисі відображено не зрозуміле співвідношення зарплати будівельників
  • ТОВ «Мілєніум Хілс»з пропозицією 5,7 млн грн. викликало запитання у замовника через невідповідність розміру статутного капіталу (1 тис грн.) тендерній документації – не менше 2,5% від вартості закупівлі
  • ТОВ «8Н Кю Зет Абсолют» з пропозицією 6 млн грн. теж відхилили через мінімальний розмір статутного капіталу – 1 тис грн.
  • ТОВ «МБМ» з пропозицією 6,78 млн грн. не підтвердило дозвіл на виконання робіт з будівництва об’єктів транспортної інфраструктури
  • ПП «Сіад-Сервіс» з пропозицією 6,8 млн грн не надало додатки до аналогічних договорів та документа за підписом головного бухгалтера щодо наявності техніки на балансі підприємства

Капітальний ремонт зони відпочинку навколо водойми в мікрорайоні Озерна триватиме протягом 2019-2020 років. За цей час там мають з’явитися пішохідні доріжки навколо озера, освітлення, лавки, урни. Також проведуть озеленення території, висадивши дерева і кущі.

ТОВ «Гранд Дорбуд» створено у квітні 2011 року. Засновником та директором записаний мешканець Волочиського району Грант Карапетян.

«Гранд Дорбуд» фігурує у кримінальному провадженні за фактами привласнення, розтрати майна і зловживанням службовим становищем.

За даними досудового розслідування, у січні 2018 р. комунальне підприємство по будівництву, ремонту та експлуатації доріг виконавчого комітету Хмельницької міськради підписало договори з цією фірмою на поточний (ямковий) ремонт вул. Федунця і ямковий ремонт під’їзної дороги до будинків по вул. Курчатова 1Г, Д, Ж, З від вул. Проскурівського підпілля. У подальшому замовник перерахував 284 тис грн. «Гранд Дорбуд» за роботи, які підрядник так і не виконав минулого року.

Крім цього, правоохоронці підозрюють керівництво Малиницької сільської ради Хмельницького району у змові з директором «Гранд Дорбуд» під час проведення у 2015 р. капремонту автодороги на вул. Сонячній у с. Малиничі. Зокрема, в актах виконаних робіт містилися завідомо неправдиві відомості про те, що виконавець в повній мірі виконав будівельні роботи на загальну суму 1,12 млн грн. Фактично підрядник провів ремонтні роботи на загальну суму в 1,04 млн грн.