Будинок нового губернатора будували як «оздоровчий корпус» і узаконили через борги
11.09.2019   //  

Галина Туринок, дружина нового голови Запорізької облдержадміністрації Віталі Туринка, має ділянку площею 0,29 га на території колишнього табору «Маяк» на Великому лузі, на якій знаходиться будинок у 738 кв м. Про це написала Лілія Статівко у «Запорізькому центрі розслідувань».

Земля знаходиться в оренді, договір укладено в грудні 2012 року на 19 років, з правом продовження. Майно відображено в декларації Віталія Туринка.

Ділянка (кадастровий номер 2310100000: 04: 042: 0600) має «рекреаційне» цільове призначення – для розміщення оздоровчого комплексу.

Але фактично на ділянці розташований приватний будинок сім’ї губернатора. У його декларації відображено інформацію про житловий будинок на 738 кв м, який оформлений на дружину Галину за місяць до отримання в оренду ділянки.

У 2012 р. Галина Туринок як ФОП подала позов на ПП «Діапазон» іншого запорізького підприємця Олега Лукомського. Приводом для позову стало те, що Туринок і «Діапазон» інвестували в реконструкцію оздоровчого комплексу на цій землі гроші: 150 тис грн. з боку Туринок і 50 тис грн. з боку Луковського.

Будівництво йшло у в 2008-2011 рр. ПП «Діапазон» не вклало свою частку, в зв’язку з чим Туринок звернулася до суду, вимагаючи визнати за нею право власності на всю будівлю.

«Діапазон» погодився з позовними вимогами в повному обсязі, пославшись на свою фінансову неспроможність, і суд визнав право власності за Галиною Туринок. Так було зроблено для того, щоб з земель рекреації вивести землю навколо будинку під приватну забудову.

Аналогічна тяжба була і по сусідній ділянці, де вже відповідачем була сама Галина Туринок, а позивачем – відомий запорізький бізнесмен Олег Серовський. Там відбувалася така ж історія – Галина Туринок недофінансувала реконструкцію іншого оздоровчого комплексу, права власності на цей комплекс було визнано за Серовським.