Напередодні відкриття земельного ринку на весіллі смотрящего Мінюсту разом з Богданом гуляв і смотрящій Держгеокадастру Горовий
10.09.2019   //  

Гостем святкування став Юрій Горовий – одна з найвпливовіших та не публічних людей в Україні.

Серед гостей на весіллі в Сен-Тропе (Франції) неофіційного куратора Міністерства юстиції Андрій Довбенко був присутній «смотрящий» за Державною будівельно-архітектурною інспекцією Юрій Горовий. Підчас святкування на ата-паті його помітили за спілкуванням з самим Довбенко та забудовником Андрієм Вавришем.

Про це йдеться в матеріалі Марини Ансіфорової для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Горового ЗМІ називають «смотрящим» за ДАБІ та Держгеокадастром. Журналістам вдалося зафіксувати його під час спілкування в компанії Довбенка та Вавриша.

Довбенко (спиною), Горовий та Вавриш

 

Юрій Горовий (ліворуч) та Андрій Вавриш

 

Від «Наших грошей»:

Юрій Горовий 23.09.1980 р.н. став відомим у будівельному секторі за часів Януковича, коли ДАБІ очолював Олександр Рибак, син тодішнього голови парламенту Володимира Рибака. Після Майдану Горовий виринув при ДАБІ у прив’язці до прізвищ прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, замміністра Мінрегіонубудівництва Дмитра Ісаєнка (пов’язаний з Андрієм Вавришем) та керівника МінАПК Максима Мартинюка. Брат Олександр Горовий згадувався у ЗМІ як куратор ритуальної сфери послуг з часів Леоніда Черновецького-Дениса Баса.

Андрію Довбенку приписують вплив на кадрові призначення та «вирішення питань», зокрема з державними реєстраторами, у Мінюсті, виконавчій службі та з продажем арештованого майна.

Андрій Довбенко

Його обраниця – юристка Ганна Огренчук. Кілька тижнів тому її було призначено до комісії з питань правової реформи, куди увійшов ряд наближених до Андрія Богдана людей. Склад комісії затверджений указом Зеленського, а за його формування відповідав голова Офісу президента Андрій Богдан.

Богдан був присутній протягом всіх трьох днів святкування весілля Довбенка та Огренчук. Компанію Богдану склав київський забудовник Андрій Вавриш, який раніше презентував президенту Володимиру Зеленському проект переїзду президентського Офісу до Українського Дому. Вавриш підтверджував, що товаришує з Богданом.

Також серед гостей весілля були судді Господарського суду Києва Вікторія Джарти і Олена Чинчин. Голова Одеського апеляційного господарського суду Богацька Наталія стала подружкою нареченої Ганни Огренчук.

Також були помічені на сонячному березі Франції директор юридичної компанії Graterra Олег Самусь, партнер LCF Артем Стоянов, екс-захисниця колишнього президента України Віктора Януковича Ольга Просянюк, заступник голови правління банку ПУМБ Костянтин Школяренко, член правління «Укрсоцбанку» Ростислав Матяш, бізнесмени Павло Фукс та Володимир Галантерник, останнього ЗМІ називають «неофіційним господарем» Одеси.

Детальний список гостей тут.

Нагадаємо, на початку вересня президент Володимир Зеленський провів нараду з керівництвом Кабміну, Верховної ради та правоохоронців, де доручив до 1 грудня зняти мораторій на продаж с/г угідь та ухвалити закон про обіг землі. В кінці минулого року Держгеокадастр після пілотних торгів припинив продавати права оренди землі через «Прозорро. Продажі» через небажання оприлюднювати учасників та переможця аукціону. Торги продовжилися через підконтрольне Мін’юсту ДП «СЕТАМ». Учасники ринку скаржилися на схеми з розіграшу лотів між пов’язаними учасниками, а деякі бажаючі не допускаються через нібито технічні збої системи.