Землевпорядний тендер Укрзалізниці за 16 мільйонів виграла фірма, яку викидали за округлення пропозиції до цілих гривень
04.09.2019   //  

Філія «Центр забезпечення виробництва» АТ «Українська залізниця» 27 серпня за результатами тендеру замовила ТОВ «Лінккор» послуги землевпорядних робіт на 15,50 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На поточний рік замовили послуги землевпорядних робіт з оформлення/переоформлення правовстановлюючих документів на 49 земельних ділянок у Миколаївській області. Ціна послуг залежно від ділянки різниться у межах 2 492-3 611 грн. за один гектар площі.

За кошторисами, зарплата головних спеціалістів із підготовчих, топографо-геодезичних, камеральних, картографічних робіт і робіт із землеустрою, складання та оформлення матеріалів становить 19 508 грн. на місяць. На прибуток піде 1% вартості послуг.

Передбачено забезпечення виконання договору в розмірі 5% від його вартості.

Ціна угоди на 8% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 16,80 млн грн.

«Лінккор» переміг на аукціоні. Спершу замовник його відхилив за округлені до гривень суми у корегованій ціновій пропозиції, визнавши це арифметичною помилкою. Однак фірма довела в АМКУ, що розрахунок ціни за математичними правилами округлення чисел не є арифметичною помилкою. Адмінколегія зобов’язала замовника скасувати рішення про відхилення «Лінккору» та обрання наступного учасника переможцем.

Южненський «Лінккор» зі статутним капіталом 6 060 грн. на чолі з Олегом Кручініним належить місцевим жителям Олександру Дукову, Сергію Олейніку та Євгену Осипову.

Євген Осипов і Олександр Дуков також володіють ТОВ «Гарнет Інк», Олександр Дуков – ТОВ «Укрростпроект», а Євген Осипов – ТОВ «Причал-Р» із Костянтином Осиповии. За адресою «Лінккору» зареєстроване ПП «Лінкстрой» Михайла і Костянтина Осипових.

Із 2018 року «Лінккор» фігурує у кримінальному провадженні поліції щодо завищення обсягів виконаних робіт на 12,64 млн грн. при будівництві ним казарми у військовому містечку Дачне-2 на замовлення Південного ТКЕУ Міністерства оборони України.

Крім того, переможець фігурує у кримінальному провадженні СБУ проти посадовців ДП «Регіональний ландшафтний парк «Тилігульський» щодо можливого розкрадання коштів під час реконструкції з’єднувального каналу «Тилігульський лиман-Чорне море».

Усього з 2017 року «Лінккор» отримав державних підрядів на 55,54 млн грн.

Допущеними конкурентами були хмельницьке ТОВ «Подільський земельний центр» Ольги Гуменюк із Франківщини та одеське ТОВ «Архізем» кримчанки Інеси Рябченко.

Дванадцять фірм не допустили до аукціону. В тому числі чотири держпідприємства Держгеокадастру – ДП «Науково-дослідний та проектний інститут землеустрою»,

ДП «Центр державного земельного кадастру», ДП «Кропивницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» і ДП «Українське державне аерогеодезичне підприємство», а також компанія «MGGP S.A.» (Польща) та українські ПП «Тайгер Про», КТ НВФ «Нові технології», ТОВ «Земельне кадастрове бюро», ТОВ «Ленд.Ком», ТОВ «Добробут-Земвпоряд», ТОВ «Геоматичні рішення» і ТОВ «Юнекс Консалтінг».

Серед підстав для відхилення були п’ять банківських днів замість п’яти робочих днів і посилання на стару версію тендерної документації в електронній банківській гарантії.