Клерки Філатова сховали ціни облаштування набережної Дніпра дільничим Філатова за півмільярда
04.09.2019   //  

Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради 30 серпня за результатами тендеру замовив ТОВ «СМД-Інвест» капітальний ремонт елементів благоустрою вулиці Набережної Перемоги за 496,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У червні 2018 року фірма виграла підряд щодо капремонту благоустрою ділянки вулиці від Мерефо-Херсонського моста до вулиці Космічної до кінця 2021 року за 347,52 млн грн. За даними «Є-Дата», їй виплатили 224,70 млн грн. Нині ж проект скоригували.

Отже, загальна вартість уже оплачених робіт за першим договором і нинішньої нової угоди складає 720,70 млн грн., що вдвічі дорожче від вартості первинного договору.

За новою угодою, до кінця 2021 року відремонтують елементи благоустрою, влаштують фонтан, дитячий басейн-атракціон, майданчики, тротуари, пішохідні та велодоріжку, поливальну систему, інженерні мережі, освітлення, відеонагляд, насосні станції, модульні туалети і малі архітектурні форми, а також відновлять колектор та озеленять територію.

Підсумкові відомості ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Ціна угоди на 0,4% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 497,85 млн грн.

Єдиним конкурентом було місцеве ПП «Днепрогорстрой» Миколи Фільченка на чолі з Олександром Цюцюрою, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону. У 2014 році Фільченко був довіреною особою кандидата в нардепи від «Батьківщини» Юрія Козлова, а в 2015 році йшов у Чечелівську районну в місті Дніпрі раду від «Блоку Петра Порошенка»

Новомосковський «СМД-Інвест» належить дніпровцю Дмитру Демченку. У 2015 р. він був членом дільничної виборчої комісії від кандидата в мери Дніпра Бориса Філатова.

У 2010 р. зі складу засновників фірми вийшов екс-директор Дніпропетровського облводоканалу Семен Шлаєн. До того ж року він володів ПАТ «Спеціалізоване монтажне управління № 24», яке у 2016 р. виграло тендери «Укртрансгазу» на 237,05 млн грн.

Демченко раніше володів нині ліквідованими ТОВ виробничо-комерційна фірма «Сінтра», ТОВ «Спін Транс», ТОВ «Транспортно-експедиційна компанія «С-Тракс», ТОВ «Євросервіскар». В останній фірмі його партнерами були екс-депутат міськради Дніпра Ігор Білаковський та Сергій Краснопольський, який у 2010 р. йшов у мери Дніпра від «Союзу лівих сил», а в 2015 р. – у Дніпропетровську облраду від партії «Самопоміч».

Загалом із 2009 р. переможець отримав підрядів на 1,34 млрд грн.