Будинок квестів в комунальному парку Кернеса переписали на оточення сина Кернеса
04.09.2019   //  

Будівля «Сказочного Дому» у Центральному парку культури та відпочинку імені Горького (Харків) з липня 2019 року належить ТОВ «Фиаба», засновники якої є люди з оточення сина мера Харкова Геннадія Кернеса – Кирила Кернеса.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на дані Єдиного реєстру прав на нерухоме майно.

В 2012 році відразу після відкриття в Харкові оновленого парку ім. Горького власником земельної ділянки в кінці головній алеї  поряд з колесом огляду стала ТОВ «Слобожанський шлях». Засновником цієї фірми був Андрій Шаптала, відомий як комерційний директор Парку Горького. Його партнером в фірмі «Слобожанський шлях» є ТОВ «Франко» Галини Давидової та Віталія Печури – люди з оточення Геннадія Кернеса.
У травні 2019 року в парку було відкрито «Сказочний дом» з фуд-зоною та квест-кімнатаими. Рекламу локації робив особисто Геннадій Кернес, а сюжети про неї масово почали з’являлися у нових «Харьковские известия», які виходять на «7 каналі». Цей канал належить близьким людям мера.

В липні власником землі та будівлі стало ТОВ «Фиаба». Засновником цієї фірми є Юлія Бровкіна, Наталія Демідова, Валерій Соркін. Керівник – Олена Соркіна.

З декларації Кирила Кернеса відомо, що Юлія Бровкіна як ФОП орендує в нього приміщення. Минулого року вона заплатила за оренду 402 тис грн.

Олена Соркіна є засновником багатьох підприємств, більшість з яких володіють нерухомістю на харківських ринках. Раніше ця нерухомість належала людям з оточення Кернеса, але потім її переписали на нові фірми, де засновниками були Віктор та Олена Долгій. Вони ж є засновниками фірми «Кронос плюс», якій належать приміщення ресторану «Нікас» ( цей заклад також вважається близьким до мера).

Крім того, номер телефону 0674694444, який є контактним для кафе «Гуллівер» у «Сказочному Домі», співпадає з номером ТОВ «Сказка Преміум». Серед засновників цієї фірми Наталія Почерніна, вона ж керівник ТОВ «Ресторан «Нікас».