Міноборони замовляє Фісталям «швидких» на 27 мільйонів за торішньою ціною
03.09.2019   //  

Міністерство оборони України у серпні за результатами тендерів повідомило про намір укласти дві угоди з ТОВ «Автоспецпром» про закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги на загальну суму 26,82 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До листопада поставлять 12 автомобілів швидкої медичної допомоги Citroen Jumper Євро 5 із переднім приводом: п’ять – типу С по 2,82 млн грн., або $112 тис і сім – типу В по 1,82 млн грн., або $72 тис. Це дешевше від весняних цін для КП «Київмедспецтранс».

У липні 2018 року «Автоспецпром» продав Міноборони такі автомобілі типу В по 1,90 млн грн., або $72 тис за тодішнім курсом, тобто приблизно за такою ж ціною, як зараз.

Гарантійний строк на автомобілі, які мають виготовити цьогоріч, становить два роки.

Сума угод на 6% нижча від загальної очікуваної вартості закупівель у 28,55 млн грн.

Власниками створеного у 2012 році «Автоспецпрому» є

Володимир Фісталь та його ж із Германом Фісталєм (через ТОВ «Виробнича компанія Діспомед») ДочП «Регіон 2002». Вони контролюють групу фірм-постачальників медичного обладнання («Горал»).

Раніше партнерами Володимира Фісталя в «Автоспецпромі» були кияни Тігран Дзігуа, Федір Саворовський та його син Віталій Саворовський. Саворовські також мали низку фірм, які поставляють автомобілі швидкої допомоги («Крас», «Ілатанмед»).

Усього з 2013 року «Автоспецпром» отримав державних підрядів на 605,74 млн грн.

Нині єдиним конкурентом переможця на тендері щодо автомобілів типу С було ТОВ «ВіДі Юнікомерс» із групи «ВіДі» Віталія Джуринського, а на тендері щодо автомобілів типу В – ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» директора Сергія Калюша і Михайла Городових.

ТОВ «Бріорсон Моторc» не допустили до аукціону щодо автомобілів типу В через якісь невідповідності медико-технічним вимогам та якісним і кількісним характеристикам.

Закупівлі провели з другої спроби. Перші торги відмінили: щодо типу С – через нестачу учасників, типу Б – після відхилення нинішніх учасників і допуску «Бріорсон Моторc».