За рішенням суду Вовка КМДА видало фірмі тестя Насірова вихідні дані на будівництво 35-поверхівки біля вокзалу
30.08.2019   //  

Департамент містобудування та архітектури КМДА 31 липня видав ТОВ «Будресурс» містобудівні умови та обмеження на будівництво багатофункціонального комплексу на вул. Жилянській, 81, вул. Гайдара, 5 у Голосіївському районі. Про це свідчать дані офіційного сайті Департаменту.

Попри те, що функціональним призначенням ділянок загальною площею 0,31 га відповідно до Генплану Києва є частково територія громадських будівель та споруд, частково – комунально складська територія, а частково – територія вулиць та доріг, то будівництво житла на цих ділянках заборонене.

Разом з тим КМДА на виконання рішення Окружного адмінсуду Києва від 5 лютого цього року видав МУО на будівництво комплексу висотою до 35 поверхів.

 

Комплекс у документі називається багатофункціональним, разом з тим у МУО наводяться дані, необхідні для проектування житлової забудови.

Засновником ТОВ «Будресурс» є ТОВ «Плотофленд», власником якого є відомий будівельник, власник будівельної корпорації «Альтіс-Холдинг» Олександр Глімбовський. Глімбовський є тестем колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, якого зараз судять за оборудки у ПАТ «Укргазвидобування».

Ділянка, де за планове будівництво знаходиться поблизу залізничного вокзалу «Київ-Пасажирський».