Кам’янські комунальники вперше без торгів зливають 130 мільйонів на маршрутки Аtaman
28.08.2019   //  

КП «Кам’янське автотранспортне підприємство 042802» (Дніпропетровська обл) 12 і 14 серпня повідомило про намір укласти дві угоди з ТОВ «Комтранскомплект» про закупівлю автобусів малого класу на загальну суму 129,60 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На поточний рік комунальники замовляють 60 автобусів Ataman А092Н6 Євро 5 на 22 місця і 52 пасажира виробництва АТ «Черкаський автобус» у 2019 році по 2,16 млн грн.

У березні КП «Тростянецькомунсервіс» купило такий самий автобус за 2,15 млн грн.

Гарантійний строк становить два роки або 100 тис км пробігу. Передбачено аванс 75%.

Закупівлю автобусів уперше за час існування «Прозорро» провели за переговорною процедурою через «відсутність конкуренції (у тому числі з технічних причин)».

В обґрунтуванні замовник повідомив, що 7 серпня відбулось сьоме позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Воно стосувалося понад півтисячі скарг мешканців від початку року переважно на технічний стан автобусів. Наприклад, 23 квітня в автобуса на маршруті 22б відмовили гальма, 6 серпня біля будинку №63 на вулиці Романківській горів автобус Богдан А091 2003 року випуску на маршруті 24, а взимку багато автобусів через знос не виїхали на маршрут.

За результатами перевірки технічного стану парку перевізників поліція притягнула до адміністративної відповідальності осіб, які випускали на лінію автобуси, котрі не відповідали вимогам безпеки дорожнього руху та не проходили обов’язковий технічний контроль, а Укртрансбезпека склала приписи щодо усунення порушень закону.

Комісія вирішила «для усунення монополії в місті» створити муніципальний автобусний парку на базі КП «КАТП 042802» та визначила технічні характеристики для закупівлі автобусів. Комунальники вивчили ринок автобусів малого класу (Еталон А081, Богдан А22, ЗАЗ А10, МАЗ, Аtaman А092Н6) на відповідність затвердженим комісією технічним характеристикам та вирішили, що їм усім відповідає тільки автобус Аtaman А092Н6.

Черкаський «Комтранскомплект» на чолі з екс-членом ревізійної комісії «Черкаського автобусу» Іваном Лозовим належить Володимиру Подосьонову з Вишгорода під Києвом.

Фірма є дистриб’ютором «Черкаського автобусу» і володіє ПрАТ «Ісузу-Атаман Україна».

За даними системи «YouControl», свого часу засновником «Комтранскомплекту» на чолі з Андрієм Ушкаловим був Олександр Даньшов, а до того посади займав Владислав Лисиця.

У травні компанія фігурувала у справі щодо можливого привласнення 2,22 млн грн. на техобслуговуванні й ремонті службового автотранспорту ГУНП у Волинській області.

Із 2016 року «Комтранскомплект» отримав дрібних державних підрядів на 22,89 млн грн.

Із 2011 року 80% акцій виробника «Черкаський автобус», який раніше належав Петру Порошенку, записано на ТОВ «Компанія з управління активами «Ізі Лайф» Вікторії Соколової-Білоус та кіпрської «Закнакс Трейдінг Лімітед» трьох громадян Белізу.

Порошенко володів «Черкаським автобусом» через корпорацію «Богдан». У 2009 році він віддав автомобільний напрямок бізнесу своєму давньому другу та партнеру Олегу Свинарчуку, який у 2011 році й переоформив автобусний завод на «Ізі Лайф» та офіційно вивів його зі складу корпорації «Богдан».

Після обрання Порошенка президентом України у 2014 році, Свинарчук змінив прізвище на Гладковський (по матері) і очолив Міжвідомчу комісію з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю, а згодом вже у статусі першого заступника Секретаря РНБОУ контролював увесь оборонно-промисловий комплекс.