Новачок узяв 199 мільйонів на латання доріг за таємними цінами
27.08.2019   //  

Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області 21 серпня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Юстар-Буд» про поточний дрібний ремонт автомобільних доріг державного значення на 199,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч виконуватимуть поточний дрібний ремонт 354 км міжнародних і територіальних доріг Новоархангельського, Добровеличківського та Маловисківського районів. Зокрема замовили холодне фрезерування, ліквідацію вибоїн асфальтобетонного покриття і пучин, встановлення знаків, влаштування асфальтобетонного покриття і дренажних воронок.

Підсумкові відомості ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та устаткування з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Гарантійний строк на поточний дрібний ремонт складає рік. На заробітну плату піде 1,59 млн грн., тобто 0,8% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,8% – 1,66 млн грн. Ціна угоди на 4% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 208,36 млн грн.

Допущеними конкурентами були ДочП «Кіровоградський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» та одеські ТОВ «Автомагістраль-Південь» і ТОВ «Ростдорстрой», які не знижували ціну під час аукціону, на відміну від переможця.

Натомість ТОВ ««Миколаївбудцентр» Араіка Амірханяна, відоме як субпідрядник нині забаненого ТОВ «Полтавабудцентр», не допустили до торгів. Компанія оскаржила своє відхилення в АМКУ, але марно (детальніше про це – у новині «АМКУ дозволив викинути «Миколаївбудцентр» з 17 тендерів на основі закритої ухвали, підкинутої СБУ»).

Віднедавна столична фірма «Юстар-Буд» належить Юрію Карповичу із Черкаської області та директору Дану Деружинському зі Світловодська Кіровоградської області.

Дан Деружинський володіє ТОВ «МДС Груп», директором якого є Віталій Тетяниченко –  засновник ТОВ «Смарт Контракти», ТОВ «Смарт Імпекс», ТОВ «Світловодська юридична група», ПП «Комінком» і ТОВ «Будівельна інноваційна компанія» («Будінком»).

За даними системи «YouControl», раніше «Юстар-Будом» володіло ТОВ «БК Інвест Трейдинг» Олександра Киришуна і Сергія Козонущенка, а до того – Євген Рогочий.

Усього з березня 2019 року переможець отримав три дорожні підряди Кіровоградської САД та Помічнянської міськради Кіровоградської області на суму 254,59 млн грн.