Північний бульвар збудує наближена до депутата фірма за 46 мільйонів
26.08.2019   //  

Управління капітального будівництва Івано-Франківської міської ради 12 серпня повідомило про намір укласти договір з ТОВ «Івано-Франківськавтодор» про будівництво Північного бульвару на ділянці від вул. Бельведерської до вул. Панаса Мирного в м. Івано-Франківську за 46,44 млн грн. Про це пише «Курс» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Єдиним конкурентом «Івано-Франківськавтодор» було ТОВ «БК Трейдзахідбуд», яке запропонувало вищу ціну – 46,45 млн грн.

Відповідно до тендерної документації, роботи мають бути виконані до кінця червня 2020 року.

Відстань від Бельведерської до Панаса Мирного, де мають виконуватися роботи, становить приблизно 400 метрів, загальна площа робіт – 13,8 тис м2.

У вартість робіт входить прокладання мереж, встановлення освітлення, облаштування інфраструктури, влаштування пішохідних та велодоріжок, знесення будинку на Сонячній, 51-А, озеленення та ін.

Це вже другий тендер, який УКБ оголосило на будівництво Північного бульвару цього року.

Перший тендер був оголошений у квітні цього року. Найменшу ціну на аукціоні (45,39 млн грн.) запропонувало ТОВ «Компанія «Євродор». Але замовник відхилив пропозицію цього підприємства начебто через відсутність виконання аналогічних робіт і визнав переможцем ТОВ «Івано-Франківськавтодор», яке запропонувало виконати роботи за вищу суму – 45,40 млн грн.

«Компанія «Євродор» оскаржила рішення тендерного комітету до Адміністративної колегії Антимонопольного комітету. Коли АМК задовольнив скаргу ТОВ «Компанія «Євродор», УКБ відмінило торги через «порушення в частині складання тендерної документації».

Видання нагадало, що ТОВ «Івано-Франківськавтодор» роками отримує підряди на ремонт доріг в Івано-Франківську, компанію вважають наближеною до керівництва місцевої партії «Свобода». З лютого цього року «Івано-Франківськавтодор» очолює Ростовцев Станіслав Сергійович – помічник депутата міської ради від ВО «Свобода» Андрія Строїча.

Кінцевим бенефіціарним власником фірми є Андрій Шуневич, який очолював підприємство до лютого.

Від «Наших грошей»:

Крім Андрія Шуневича засновниками ТОВ «Івано-Франківськавтодор» є депутат Надвірнянської міської ради Ігор Возний та дружина директора Івано-Франківського державного підприємства по торгівля Міністерства освіти і науки Володимира Стасюка Ольга Стасюк.

Згідно з даними системи «Прозорро», у 2016-2019 рр. ТОВ «Івано-Франківськавтодор» виграло тендерів на загальну суму 216,96 млн грн.

Засновником ТОВ «БК Трейдзахідбуд» є Ігор Дем’янів.