Відхилена дешевша фірма через АМКУ знесла переможця торгів щодо виїзду із Сум за неповні трудові книжки
21.08.2019   //  

Адмінколегія АМКУ 16 серпня за скаргою ТОВ «Данко» зобов’язала ДП «Фінансування інфраструктурних проектів» Держінфрапроекту скасувати рішення про визначення ТОВ «Хозхімсервіс» переможцем тендеру щодо капітального ремонту автодороги державного значення Н-12 Суми – Полтава. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Як раніше повідомляли «Наші гроші», на тендер щодо виїзду із Сум на ділянці км 11+300 – км 12+500 довжиною 1,2 км очікуваною вартістю 51,11 млн грн. прийшли чотири фірми: згадані «Данко» і «Хозхімсервіс» та ТОВ «Київдортехнологія» і ТОВ «Сумимостобуд».

Найдешевшого учасника «Данко» із ціною 46,96 млн грн. відхилили через відсутність:

  • копії наказу про призначення уповноваженого з реалізації антикорупційної програми;
  • даних про наявність працівників відповідної кваліфікації для виконання робіт відповідно до технічного завдання, а саме для монтажу зовнішнього освітлення.

Потім замовник обрав переможцем «Хозхімсервіс» з вищою на 1% ціною 47,24 млн грн.

Фірма «Данко» оскаржила своє відхилення в АМКУ, заявивши, що замовник поставився до неї упереджено. За словами скаржника, наказ був завантажений в одному файлі з програмою, а інформація про працівників, накази, цивільно-правові угоди і трудові книжки надані. На засіданні виявилось, що скаржник замість наказу про призначення уповноваженого з реалізації антикорупційної програми помилково подав наказ про затвердження антикорупційної програми. Адмінколегія визнала відхилення «Данко» на цій підставі правомірним, відкинувши іншу підставу щодо наявності працівників.

Також «Данко» оскаржило перемогу «Хозхімсервісу», який подав лише першу та останню сторінки трудових книжок. Адмінколегія погодилась зі скаржником, що в документації тендеру не було вимог щодо надання лише окремих частин документу. Тому учасник мав надати документ повністю або бути відхиленим за порушення. З огляду на все це АМКУ наказав замовнику скасувати рішення про визначення «Хозхімсервісу» переможцем.

Отже, після повторного розгляду і відхилення пропозиції «Хозхімсервісу» переможцем стане наступний учасник – «Київдортехнологія» з вищою на 7% ціною в 50,85 млн грн.

Засновником і директором створеної в травні 2018 року «Київдортехнології» з міста Василькова під Києвом зі статутним капіталом 50 тис грн. є Мамука Мурманович Месхі, прописаний в окупованому Донецьку. Підписантом значиться Ігор Вікторович Салій.

Що до Салія, то донеччанин із такими ПІБ нині володіє донецьким ТОВ «Дорстрой», а раніше – ТОВ «Дорбуд № 1» (припинено) з-під Луганська з Андрієм Антощуком. Колись Антощук був співзасновником і директором ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком».

Месхі володіє донецьким ТОВ «Гулівер» (припиняється) з Олегом Долматовим і Сергієм Моргуновим та керує донецьким ТОВ «Донтехнобуд» Миколи Брунька і Миколи Зенкова.

Із серпня 2018 року «Київдортехнологія» отримала підрядів виключно в Департаменту регіонального розвитку Київської ОДА і КП «Київтеплоенерго» КМДА на 23,15 млн грн.