Для лікарні НАНУ купили коштовні вікна по 82 тисячі і освоять 115 мільйонів на будматеріалах по завищеній ціні (фото)
14.08.2019   //  

ДНУ «Центр інноваційних медичних технологій НАН України» (ДНУ «ЦІМТ НАНУ») 5 серпня за результатами тендеру замовила ТОВ «БК КБР» реконструкцію хірургічного корпусу в Києві за 115,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2020 року реконструюють триповерховий хірургічний корпус лікарні ДНУ «ЦІМТ НАНУ» по Вознесенському узвозі, 22-Б з улаштуванням мансардного поверху та патолого-анатомічного відділення, монтажем вітражних конструкції та благоустроєм. На фото видно два триповерхові корпуси, у яких 14 серпня вже розпочались будівельні роботи:

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, найбільша сума в 5,74 млн грн. піде на 70 мансардних вікон Преміум Integra дерево в поліуретані з двокамерним склопакетом в окладі з комплектом гідро-, тепло- та звукоізоляції та електрикою для дистанційного управління, встановленою на заводі. Вони замовлені по 82 тис грн. за штуку.

Розмір вікон і тип окладу та коміру невідомі. Однак в інтернет-магазині «Київдах» вікно Velux Integra GGU 007021 Premium (Данія) максимального з наявних розміру 114х140 (SK08) із дорожчим профільованим коміром EDW 2000 BDX та відповідним окладом EDW 2000 з тепло- і гідроізоляцією обійдеться у 35 244 грн./шт., що вдвічі дешевше.

 

Отже, якби центр замовив 70 таких вікон за цією ринковою ціною, то витратив би вдвічі менше – 2,47 млн грн. А на ті ж 5,74 млн грн. можна було купити не 70 вікон, а 162 вікна, яких вистачило б на скління двох фасадів десятиповерхового будинку шириною 8 вікон (на фото ліворуч).

Ще 5,69 млн грн. відведено на якісь фігурні тротуарні бетонні плити по 560 грн./кв. м.

Бетон В25 обійдеться у 3 203 грн./куб. м. Зараз на сайті групи «Ковальська» роздрібні ціни його різновидів різняться у межах 2 245-2 440 грн./куб. м, що на третину дешевше.

Готовий кладковий важкий цементний розчин марки М150 купили по 2 134 грн./куб. м. У травні на іншому тендері Центру він коштував майже вдвічі дешевше – 1 212 грн./куб. м.

Гарантійний строк становить десять років. На заробітну плату піде 9,05 млн грн., тобто 8% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 3% – 3,19 млн грн. Вартість угоди всього на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 116,00 млн грн.

ТОВ «Ріола-Модуль Лтд» вимагала від замовника прибрати вимогу медичних довідок працівників,усіх документів субпідрядників, аналогічного договору виключно за 2017-2019 роки про реставрацію або капітальний ремонт саме бюджетним коштом із листом від сертифікованого інженера з технічного нагляду про відсутність зауважень, підтвердження невнесення у список контрагентів із негативною ознакою на сайті http://kyivaudit.gov.ua і копій сертифікатів якості матеріалів, дійсних протягом всього виконання робіт. Однак замовник відмовився, пославшись на те, що лікарня працюватиме під час реконструкції.

ТОВ «Арт Проект-2010» не допустили до аукціону за відсутність низки паперів, зокрема щодо працівників, охорони праці, сертифікатів на матеріали і систему управління якістю.

Єдиним допущеним конкурентом було столичне ТОВ «Центрбуд» Сергія Мішина, причому ніхто не знижував ціну на аукціоні. Воно відоме як підрядник корпорації «Укрбуд», яку контролює екс-нардеп із групи «Воля народу» Максим Микитась.

Створена в 2016 році столична фірма «БК КБР» належить директору Дмитру Нестеруку з Києва. Він володів ТОВ «Будівельна компанія «КБР» разом з головним інженером «БК КБР» Олександром Лапсе, доки цю компанію не переоформили в Сєвєродонецьку на директора Вадима Кудрявцева із Торецька. За даними системи «YouControl», разом із Нестеруком був прописаний Владислав Гаджиєв, який володіє ТОВ «Макспроф Трейд» сам, ТОВ «Макспроф» із Сергієм Роженком і ТОВ «МП Сокол» з Олегом Іваньком.

Із 2018 року поліція вела кримінальне провадження №12018100040000335 про можливе розкрадання коштів на закупівлі Управлінням культури, туризму та охорони культурної спадщини Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації у фірми «БК КБР» капремонту центральної районної бібліотеки ім. П. Тичини. Роботи нібито тривали, коли акти виконаних робіт вже були підписані, а обсяги і вартість виконаних робіт могли бути завищені на 74 тис грн. Однак із серпня 2018 року нових ухвал по справі не з’являлося.

Усього з лютого 2017 року переможець отримав державних підрядів на 313,80 млн грн.